Facebook şifrenizi değiştirin!

Hollanda merkezli bir web sayfasında Facebook, Google ve Yahoo'ya bağlı iki milyondan fazla hesabın şifresi yayınlandı, sosyal medya ayağa kalktı.

BBC'nin haberine göre kurban kullanıcılarınbilgisayarlarına giren zararlı yazılımların topladığı şifrelerden oluşan sitede 2 milyonun üzerinde şifreyer alıyor.

Güvenlik uzmanı Graham Cluley konuyla ilgili yaptığıaçıklamada "İnsanların yüzde 30 ila 40'ıFacebook'ta kullandığı şifreyi başka hesaplarında da kullanıyor. Bu büyük bir tehlike" açıklamasında bulunurken, Facebookkullanıcıları tedirgin; zira globalde toplanan bu şifrelerin kimlere ait olduğu bilinmiyor.

Bu nedenle Facebook şifrenizi ve hatta kullandığınız şifreyi başka platformlardakullanıyorsanız bu şifreleri de hemen değiştirmenizde sonsuz fayda var; zira internet üzerinden dünyayla paylaşılan bu şifreler kısa sürede Facebook ve Yahoo kullanıcılarınınbaşını yakabilir.

Şifrelerin yayınlandığı siteyi keşfeden Trustwave isimli güvenlik şirketinden yapılanaçıklamada zararlı yazılımın botnet aracılığıyla kullanıcıların bilgisi olmadan bilgisayarlarasızdığına dikkat çekildi.

haber7