Hadisler haneleri aydınlattı

Türkiye Gençlik Vakfı Genel Merkez Lise Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Hadislerle sessiz vlog” yarışması vesilesiyle Ramazan ayında 81 ilde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (sav) hadisleri haneleri aydınlattı. Yurt dışından da büyük ilgi gören yarışmada ipi göğüsleyen il ise Mevlana Celaleddin Rumi’nin memleketi Konya oldu.

Türkiye’nin tüm illerinden büyük ilgi gören yarışma liseli gençlerin zeka kokan sessiz vloglarıyla Ramazan ayıyla buluştu.

“Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur” (Nisa,4/80) ayetinden yola çıkılarak başlatılan ‘Hadislerle sessiz vlog’ yarışması, ülke gençlerine Ramazan ayı içerisinde peygamber efendimizin bir hadisi şerifini yaşatma gayesini okyanus ötelerine taşıdı.

Türkiye Gençlik Vakfı Genel Merkez Lise Koordinatörlüğü’nün düzenlemiş olduğu yarışmanın sonuçları 27 Haziran’da açıklandı. Kurul tarafından belirlenen 61 hadis çerçevesinde gerçekleşen yarışmaya yurt dışından da dereceye girmeyi başaran öğrencilerin olması Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını adeta gözler önüne serdi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere fotoğraf makinesi, elektrikli scooter, airpods, çizim tableti ve bluetooth kulaklık hediye edildi.

‘Hadislerle sessiz vlog’ yarışmasının kazananı Konya’dan Rana Büyükaltunel olurken hemen onun ardından ikinci ve üçüncü olan Ankara’dan İrem Şahin ve Asude Akol geldi.

Dereceye giren diğer öğrenciler ise Samsun’dan Zeynep Sude Akyol, Elazığ’dan Ayşenur GÖREN, Aydın’dan Ahsen Nur Katırcıoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nden Mina Bayraktar ve KKTC’den Berke Çeler oldu.