Hayaletin Garip Huyları

KORKU ve gerilim türünün bir numaralı yazarı Stephen King’in, Altın Kitaplar’dan çıkan “Hayaletin Garip Huyları” isimli kitapta, birbirinden korkunç 20 hikaye var.

23 odalı bir malikânede başlayan roman, tüyler ürpertici cinayetlerle sürüp gidiyor. Şahsen ben okurken bile korktum…

Jeruselam Lot başlıklı hikayede, dinden çıkan sapık bir papazın, bir köyü ele geçirmesi anlatılıyor… Bunların ayin yaptığı Kilise ise zamanın birinde terk edilmiş halde bulunur. Yıllar sonra oraya gidenler, burada garip işler olduğunu anladıklarında iş işten geçmiştir.

Korkunç Gece Vardiyası

Bir başka hikayede ise köpek büyüklükteki sıçanlardan bahsediliyor. Bir kumaş fabrikasında çalışan işçiler bir gün fabrikanın alt deposunu temizlemek için ekstra ücretle gece vardiyasına kalırlar… Fabrikaya yeni giren ve paraya ihtiyacı olduğu için gece vardiyasına kalan bir işçi ile ustabaşı arasındaki husumeti anlatan Stephen King, sizi karanlık dehlizlere sürüklerken karşınıza, köpek, hatta inek büyüklüğünde sıçanlar, yarasalar çıkarıyor… Derken, acemi işçi ile ustabaşı, sıçanlara yem olur. Onların depodan çıkmadıklarını gören ve onların aramak için aşağı inen işçilerin sonu da pek parlak olmayacaktır.

Diri diri yakılan adam

Bir sonraki hikaye… Sahil kenarında bir grup züppe genç, alkolün de verdiği salaşlıkla kendilerinden geçerek eğlenirken, birden karşılarında bağırıp çağıran bir adam görürler… Derken tartışma çıkar, adam biraz deli gibidir… Kafası dumanlı olan gençler sırf eğlence olsun diye adamı bağlarlar ve diri diri yakarlar…

Daha fazla anlatmama gerek var mı bilmem… Stephen King, tüylerimi diken diken eden bu eserleri yazarken, nasıl manyak bir kafa yapısındaydı merak ediyorum… Böyle iğrenç ölüm sahnelerini bir insan nasıl düşünür aklım almıyor… Ama King bu… Korku’nun ustası… Meraklısına tavsiye ederim. Meraklı olmayan okumasın, vallahi rüyasına girer…