​Heykelden sonra şimdi de silüet!

2021 belediye bütçesinde heykele 1,5 milyon liralık pay ayıran Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, son olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı panosunu yenileterek Gençlik Parkı'na yeniden taktırdı. Panonun yapım maliyeti ise henüz açıklanmadı.

Ezgi ÇelikAnkara

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP yönetimine geçen CHP’li isimler, vatandaşa dokunan hizmetlerin yanından bile geçemiyor. Vatandaşa hizmet anlayışından uzak bir hamle ile yeniden gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son olarak Gençlik Parkı’na Mustafa Kemal Atatürk’ün ışıklı panosunu yenileterek tekrar taktırdı. Panonun Atatürk’e benzerliğinin olmaması da vatandaşların eleştirisine neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Mansur Yavaş’ın yine emsalsiz bir hizmete imza attığını ve milyonları çarçur ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Maliyeti açıklanmadı

Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı doğrultusunda yapılan ışıklı Atatürk panosunun, şehrin çeşitli yerlerinden görülmesi dışında başka bir özelliğinin olmadığı öğrenildi. Panonun yapım maliyeti ise henüz açıklanmadı. Yenileme çalışmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “1970 yılında Gençlik Parkı’nın Opera giriş kapısına kurulan, özel günlerde aydınlatması yapılan ve şehrin çeşitli yerlerinden görülebilen ışıklı Atatürk panosu, yenileme çalışmaları kapsamında 2011 yılında yerinden kaldırılmıştı. Uzun yıllar tamir için bekleyen ışıklı pano, nihayet ANFA Genel Müdürlüğü’nün girişimleriyle yenilenerek eski yerine yerleştirildi. ANFA İnşaat ve Teknik İşler Müdürlüğü atölyelerinde aslına uygun olarak yenilenen ışıklı Atatürk Portresi, orta yaş kuşağı Ankaralıların hafızasında nostaljik öneme sahip” denildi.