İki milyon ağacı katlettiler

Taksim Gezi Parkı'nda 13 ağacın kesildiğini bahanesiyle başlayan eylemlerde, göstericiler 89 Polis aracını, 42 özel aracı, 4 otobüsü, 18 belediye aracını ve 94 işyerini yaktı. Birçok TV kanalının aracını da yakan göstericilerin verdiği zarar ise 20 Milyon TL. Bu rakamla 2 milyon tane ağaç dikilebilirdi.
FERHAT AÇIL

Taksim Gezi Parkı'ndaki 13 ağacın yerinin değiştirilmesine karşı ana muhalefetin ve marjinal grupların başlattığı eylemin bilançosu ağır oldu. İçişleri Bakanı Muammer Güler, ilk tespitlere göre göstericilerin verdiği zararın 20 Milyon TL olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan ise göstericilerin yaptığı yıkımı gözler önüne serdi: "Resmi rakamlara göre 1 Haziran'dan 2 Haziran'a kadar 89 polis aracı, 42 özel araç, 18 belediye aracı, 4 bize ait bina yakılıp yıkıldı." 13 ağaç kurtarmak için eyleme başlayana aşırı uçlar verdiği zararlarla 2 milyon ağacı katletmiş oldu.

CEYLAN OTEL YAPILIRKEN SESLERİ ÇIKMADI

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara değinen Erdoğan, "Mesela Ceylan Otel yapılırken, bunlar neredeydi? Hiçbirinin sesi çıkmadı" ifadesini kullandı. Erdoğan, ?Hilton'un önündeki parkla ilgili kavga verdiğini ifade ederek, "Orayı bizden alıp Hilton'a katmak için çok mücadele edildi ama biz olmaz dedik. Bu konuyla ilgili maalesef başka bir belediye, sınırları içerisinde olduğu belediye, bu işe yeşil ışık yakmıştır. Büyükşehir belediyemize 'Burada herhangi bir yapılanma istemiyorum' dedim" diye konuştu.