İstanbul'da Mursi'ye destek gösterisi düzenlenecek

Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek üzere Saraçhane'de biraraya gelecek.
Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek üzere Saraçhane'de açıklama yapacak.
Konuya ilişkin açıklamada, Hüsnü Mübarek yonetiminin, "ABD ve İsrail ekseninde, İsrail'in çıkarları doğrultusunda bir çizgi takip etmesi, halkın sosyal ve dini haklarını gasp etmesi, fikir hürriyeti olmaması nedeniyle işkencelerden bıkan Mısır halkının isyan ederek" sokaklara çıktığı hatırlatıldı.
Hüsnü Mübarek yönetimini deviren halkın, yeni yönetimi iktidara getirdiği belirtilen açıklamada, "Yeni yönetim; İsrail ve ABD ile olan anlaşmalara mesafe koydu ve anayasada köklü değişiklikler yaptı. Bundan rahatsız olan Mübarek yanlıları uzun süredir Mursi'yi düşürmek için girişimlerde bulunuyor, darbe yapması için askere çağrı yapıyor. Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin birinci yılında, eski rejim yanlıları tarafından yapılan protesto gösterilerine Türkiye'den de büyük tepki var" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, Sosyal medyada başlatılan "#TurkeyWithMursi" etiketi ile örgütlenen bir grup aktivistin, "Sivil İradeye Saygı" sloganıyla, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek üzere toplanma kararı aldığı kaydedildi.
Grubun saat 20.30'da Fatih Saraçhane Parkı'nda biraraya gelerek, Mursi'ye destek veren bir açıklama yapacağı bildirildi.