İsveç'in PKK'lı vekili zirve sonrası panikledi

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, Madrid'deki dörtlü zirveden çıkan anlaşma kararı sonrası paniğe kapıldı. Örgüt paçavralarıyla çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Madrid'de NATO'nun da katıldığı dörtlü zirve sonrası Türkiye, İsveç ve Finlandiya ortak bildiri imzaladı.

Türkiye'nin terörle mücadeleye yönelik talepleri, NATO'ya katılmak isteyen İsveç ve Finlandiya tarafından kabul edildi.

Anlaşma, İsveç'te terör örgütü PKK/YPG'yi destekleyen Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat'ı rahatsız etti.

PKK'ya desteğini ilan etti

Twitter hesabından terörist başı Öcalan'ın fotoğrafı ve örgüt paçavraları önündeki bir karesini paylaşan Riazat, "Ben ve partim demokratik Kürt hareketine destek verdiğimiz için İsveç'in güvenliği için bir risk olarak görülmeli miyim? Sadece merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'a 'diktatör' dedi

Riazat, daha sonra örgüt paçavrasından yapılan bir tişörtü giydiği fotoğrafını paylaştı. PKK'lı vekil, paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunarak 'diktatör' dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Om våra kurdiska syskon ska anses vara terrorister av maktgalna högersossar på order av diktator Erdogan så kan ni räkna in mig i den gruppen. Jag och Vänsterpartiet kommer aldrig sluta visa vår solidaritet till den kurdiska kampen för demokrati och frihet. Skäms, sossar! pic.twitter.com/4JTctkeYuS

— Daniel Riazat (@danielriazat) June 28, 2022

Ska jag ses som risk emot Sveriges säkerhet för att jag och mitt parti visat stöd till den demokratiska kurdiska rörelsen? Bara undrar.. pic.twitter.com/lPikPeHDAB

— Daniel Riazat (@danielriazat) June 29, 2022