​Kadınlar bize Allah'ın emaneti

Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadının hem aile yapısında hem de iş dünyasında önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Başkan Yasin Sevgili, kadın bireylerin ev hayatında çocuk yetiştirme ve hane halkının yemek, temizlik ile diğer işlerini de düzene koyarken ev ekonomisine de destek vererek büyük fedakarlıklar gösterdiğini ifade etti. Öz Taşıma İş sendikası olarak ‘Emeğin Sultanlarına Şiddete Hayır’ sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren Sevgili, şiddete uğrayan kadın çalışan üyelerine gerek hukuki gerekse manevi destek verdiklerini dile getirdi.

Kadın hayatın her alanında

Başkan Sevgili, “Kadın çalışanlarımız işyerlerinde uğradıkları mobbing ve şiddeti tarafımıza ilettikleri anda gerek iş yöneticileri ve işyeri sahipleri ile diyaloga girerek uygulanan psikolojik şiddeti ve fiziksel şiddetin durdurulmasını talep ederek üye kadın çalışanlarımızı desteklemekteyiz” dedi. Kadınları Allah’ın emaneti olarak gördüklerini belirten Sevgili, “Kadınları çalışma dünyasının ‘emeğin sultanları’ olarak tanımlıyor ve ‘şiddete hayır’ diyoruz. Tüm Emeğin Sultanlarını sendikamıza üye olmaya, birlik ve beraberlik halkamıza dahil olmaya davet ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.