Kadınlar gece fazla çalıştırılamayacak

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) bölgedeki sanayi kuruluşlarına yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor. DOSABSİAD ve Burtez OSGB'nin ortaklaşa düzenlediği seminer DOSABSİAD Konferans Salonu'nda, bölgedeki firmaların temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılara 6331 sayılı kanun ile iş güvenliği konusundaki değişiklikler hakkında bilgi veren Burtez OSGB Yönetim Kurulu üyesi Dr. Yavuz Karazağ, 6311 sayılı kanunun çıkartılmasıyla devlet tarafından işçi sağlığı ve güvenliğine verilen önemin gösterilmiş olduğunu söyledi. 6331 sayılı yeni iş sağlığı ve güvenliği kanunuyla birlikte kadınların gece postalarında çalıştırılmasına 7 buçuk saat sınırın getirildiğin altını çizen Dr. Yavuz Karazağ, kamuoyunun bu konuda yeteri kadar bilgi sahip olmadığını iddia etti.

Dr. Karazağ, kadınların gece vardiyalarında 7 buçuk saatten fazla çalıştırılamaması konusunda şunları söyledi: "Şimdi kadın çalışanların gece postalarında çalıştırma koşullarındaki yönetmelikte der ki, her ne şekilde olursa olsun kadın çalışanları gece postalarına 7 buçuk saatten fazla çalıştıramazsınız. İşyeri hekimi tarafından kadın çalışanlara bu gece postalarında çalıştırılmadan önce 'gece postalarında çalıştırılmasında sakınca yoktur' denilmeli ilgili sağlık raporu verilmelidir. Bu ibare işe giriş muayenesi ya da o kişinin periyodik muayenesi sırasında iş yeri hekimi tarafından düzenlenmiş ve buna onay verilmiş olması gerekmektedir"

Ev sahibi olarak konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Şarmen ise, yeni İSG yasasının getirdiklerinin çalışma hayatını yakından ilgilendirdiğini ve bu yeniliklerin ilgililer tarafından iyice anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.