Karaman YHT 1 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda 1 milyon 194 bini aşkın yolcunun seyahat ettiğini belirtti.

Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT hattıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hattın 8 Ocak 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldığını hatırlatarak, hızlı, güvenilir ve konforlu ulaşımın vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

Bir yılda Karaman-İstanbul-Karaman güzergahında 472 bin 532, Karaman-Ankara-Karaman güzergahında 721 bin 782 olmak üzere toplam 1 milyon 194 bini aşkın yolcunun seyahat ettiğini bildiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Konya-Karaman arasında da 448 bin 245 yolcu YHT’yi tercih etti. İstanbul-Karaman arasında 2, Ankara- Karaman arasında 4 olmak üzere toplam 6 sefer gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bayram ve sömestir tatillerinde artan talebi karşılamak üzere ek seferler de düzenliyoruz. Bir yılda Karaman-İstanbul arasında günlük ortalama 1313, Karaman-Ankara arasında günlük ortalama 2 bin 5 yolcumuzu ağırladık."

İstanbul'dan 6 saat

Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin ortalama 40 dakikaya, Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin de 2 saat 40 dakikaya düştüğünün altını çizen Karaismailoğlu, İstanbul-Karaman arasındaki seyahat süresinin ise 6 saat olduğunu kaydetti.