Kararımızın arkasındayız

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Kandil'in süreci ilerletmek istediğini, ancak örgütün bazı kaygıları ve endişeleri olduğunu belirterek çözüm sürecinin arkasında olduklarını belirtti.

Çözüm süreci kapsamında Kandil'e giden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, temaslarını tamamladıktan sonra Erbil'e döndü. Burada basına konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, görüşmenin sürece pozitif bir katkı yapmasını beklediklerini söyledi. Hükümetle de benzer bir görüşme yaptıklarını ve ardından KCK yöneticileriyle görüşme gereği duyduklarını belirten Kışanak, şunları söyledi: "Biliyorsunuz arka arkaya birkaç talihsiz olay yaşanmıştı. Lice'de gösteri yapan halkın üzerine ateş açılması ve sivil bir yurttaşımızın askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmesi, yine Diyarbakır'da toplumsal bir gösteriye çok sert müdahale edilmesi ve siyasi olarak söylenen bazı sözler barış süreciyle ilgili bir gerilim ortamı yaratmıştı. Bu nedenle görülen lüzum üzerine biz de hem hükümet ile hem de KCK yöneticileriyle görüşmeler yaptık. Görüşmelerin sürece olumlu katkı yapacağını umuyoruz."

Kışanak, KCK'nın kendilerine silah bırakma ile ilgili de "Biz tarihu00ee bir karar aldık, bunun farkındayız. Kararımızın arkasındayız. Bu kararı ilerletmek için büyük gayret ve çaba içerisindeyiz. Süreç durmuş değil, ilerletmek istiyoruz. Fakat bu kararlılığımızın yanı sıra kaygılarımızı, eleştirilerimizi ve beklentilerimizi de ifade etmek istiyoruz" dediklerini de aktardı.