Kardeşliğin pekiştirilmesini amaçlıyoruz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm süreciyle ilgili, ''Bu süreç hukukun askıya alındığı bir süreç değildir. Milli birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesini amaçlayan bir süreçtir'' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Antalya'da bir otelde düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı'na katıldı. Güler, burada yaptığı konuşmada, toplantıda geçen yılın değerlendirilmesinin yapılacağını, bu yılda da neler yapılması gerektiğini konuşulacağını bildirdi.

Güler, son günlerde Türkiye'nin terörün bitirilmesine yönelik çabaların yürütüldüğü bir süreçten geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi: ''Bu süreç hukukun askıya alındığı bir süreç değildir. Milli birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesini amaçlayan bir süreçtir. Bu süreç Türkiye'nin ulusal düzeyde demokratik bir uzlaşı toplumu olmasını hedeflerken ülkemizin bölgesel ve küresel ölçekte de bir huzur adası olmasını amaçlamaktadır. Dolayısıyla bu sürecin başarılı olması durumunda ülkemiz, bölgesinde ve dünyada sosyoekonomik ve uluslararası ilişkiler açısından belirleyici bir konuma gelecektir. Bu süreci kendi hesaplarına başka amaçlar için kullanmak isteyenler, sabote etmek isteyenler çıkabilecektir. Bu süreci sabote etmek isteyenlere karşı demokrasi ve hukukun diliyle gerekli cevabı hep birlikte vereceğiz. Sürecin başarısı ve ülkemizde toplumsal başarının daha da gelişmesi için gerekli olan huzur ortamını sağlamak konusunda siz değerli arkadaşlarıma büyük görevler düşmektedir.'