Kimsenin önünde diz çökmedik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yedi düvele karşı Kuva-i Milliye Savaşı verdiklerini belirterek, 'Hiç kimsenin önünde diz çökmedik, kimseden de demokrasi dersi almadık' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun Belediyesi'nce düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'nin Atatürkçü, devrimci ve gücünü halktan alan bir parti olduğunu söyledi.
Yeni Anaysa yapımı sürecinde kendilerine "neden oturdunuz AK Parti ile Anayasa pazarlığı yapıyorsunuz" diye soruların sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Biz seçimlerde şu sözü verdik, bu ülkenin çağdaş, demokrat anlamda bir Anayasa'ya ihtiyacı var. Özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı var. Çünkü biz üçüncü sınıf demokrasiye razı olan bir siyasal parti değiliz. Bizim için her yurttaş birinci sınıf demokrasiyi hak ediyor bu ülkede. En son Brüksel'de birileri bize üçüncü sınıf demokrasiyi öngörüyor. 'Burada konuşamazsın' diyor. Kendilerine şunu söyledik. Biz size rağmen yedi düvele karşı Kuva-i Milliye Savaşı'nı verdik, Kurtuluş Savaşı'nı verdik, şehitler verdik gazilerimiz oldu. Ama hiç kimsenin önünde diz çökmedik, kimseden de demokrasi dersi almadık. Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı mücadele ettikten sonra onlar kadınlara seçme hakkı vermezken Türkiye Cumhuriyeti'nde CHP kadınlara seçme ve seçilme hakkını getirdi. Onlar kim oluyor da bize demokrasi dersi verecek."
"İtibar etmeyin"
Çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, " CHP bilmediği yöne gider mi? Atatürk'ün belirlediği çağdaş uygarlığa gidiyorsan hay hay beraber gidelim" ifadesini kullandı.
Çözüm sürecinde halkın arasına gönderilen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Vatandaş 'barışa karşı olan var mı, herkes barış ister' diyor. Onlar 'olsun ben sizi barış konusunda ikna etmeye geldim' diyor. Sen milletin aklıyla dalga mı geçiyorsun, asla ve asla konusunu bilmeden halkın arasına gönderilen kişilere itibar etmeyiniz. Önce bileceksin neyi anlattığını ve ondan sonra halkın karşısına çıkacaksın."