Kırmızı alarm

Irak'ın çekilen PKK'lıların kendi topraklarına girmesine karşı olduğunu bildiren açıklamanın Suriye, İran ve Irak ortak anlaşması sonucunda deklare edildiği öğrenildi. Üç ülke de yıllardır PKK'yı sınırlarında barındırıyor. Irak'tan gelen açıklama ile istihbarat birimleri de 'kırmızı alarm' verdi. Üç ülke sınırında gelecek olası provokasyona yönelik bir eyleme karşın tüm birimler uyarılırken, dışişleri yetkilileri üst üste toplantılar gerçek

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından, Türkiye'den çekilen PKK'lıların, Irak topraklarına girmesine karşı olduklarını bildiren açıklamanın Suriye, İran ve Irak ortak anlaşması sonucunda deklare edildiği öğrenildi.

Üç ülke Dışişleri yetkililerinin gizlice bir araya gelerek ortak bir metin ile çözüm sürecini hedef alan bildiriyi hazırladıkları belirtilirken, yapılan açıklamada "silahlı grupların Irak'a girmesinin bölge ülkelerinin güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokacağı" öne sürülmesi iddiaları doğruladı. Söz konusu bölge ülkelerden kastın Suriye ve İran olduğu açıkça belirtilmese de ima edilmesi ittifakın bir kez daha deşifre olmasına neden oldu.

Barışa karşı koyuş

Üç ülke sınırlarında yıllardır Türkiye'ye karşın konuşlandırılan PKK güçlerine bugüne kadar ses çıkarmayanların barışa giden yolda çözümsüzlük peşinde koşmaları tepkilere neden oldu.

Irak'tan gelen açıklama ile istihbarat birimleri de 'kırmızı alarm' verdi. Üç ülke sınırında gelecek olası provokasyona yönelik bir eyleme karşın tüm birimler uyarılırken, dışişleri yetkilileri üst üste toplantılar gerçekleştirdi.

Dikkat! Acilciler

Esed yönetimi ile birlikte Suriye'de katliamlar gerçekleştiren THKP/C (Acilciler) eliyle sınırda provokatif eylemler gerçekleştirmeye hazırlandığına yönelik ihbarların ise son günlerde arttığı ifade ediliyor.

THKP/C'den tehdit

Banyas'ın Sünni köyü Bayda'da yüzlerce masum sivilin katledildiği saldırının arkasında da THKP/C'lilerin olduğu iddia ediliyor. Acilcilerin başı olan Mihraç Ural'ın son açıklamaları da dikkat çekici bulunuyor. Açıklamalarında 'Osmanlı'yı hedef alan Ural'ın "Erdoğan hükümetinden hesap soracağız" dediği görülüyor. 'Acilciler'in hem Hatay'da Esed yanlısı gösteriler düzenlediği hem de Mersin ve Adana gibi şehirlerde bu yönde provokasyon ve propaganda yaptığı biliniyor. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırının arkasındaki yapının da Acilciler olduğu belirtiliyor.