LGBT savunucularının gösterisine polis müdahalesi!

LGBT savunucuları Taksim'de daha önce izin verilmeyen yürüyüşlerini gerçekleştirmek için toplandılar. Sözde 'onur yürüyüşü' adı altında toplanan guruba polis müdahalede bulundu ve 'bayrak' sıfatıyla taşıdıkları paçavralarını çöpe attı.

Taksim’de sözde onur yürüyüşü adı altında Müslüman Türk toplumunun ahlaki değerlerini hiçe sayan grubun taşıdığı renkli bez parçaları polis tarafından toplanıp çöpe atıldı. Polisin bu hareketi vatandaştan büyük alkış aldı.

Beyoğlu'nda izinsiz yürüyüş yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti.

Taksim'de LGBT grubunun düzenlemek istediği yürüyüşe izin verilmemesi üzerine sosyal medyada yapılan toplanma çağrılarının ardından bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Göstericiler gözaltına alındı

Taksim ve İstiklal Caddesi'ne çıkan birçok sokak güvenlik güçlerince kapatılırken, önlemlere helikopterle de destek verildi. Taksim Meydanı'na girişler kapatılırken, bölgede çalışanlar ve oturanlar ile turistlere geçiş izni verildi.

İzin verilmemesine rağmen Cihangir ve Tarlabaşı'ndaki bazı caddelerde toplanan gruplara polis ekipleri müdahale etti.

Müdahale sırasında polise hakaret ettiği ve mukavemette bulunduğu gerekçesiyle AFP foto muhabiri Bülent Kılıç ile çok sayıda gösterici gözaltına alındı.