Liderler zirvesini doğru bulmuyoruz

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP tarafından Cumhurbaşkanı'na yapılan liderler zirvesi çağrısıyla ilgili, "Parlamenter demokraside siyasi sorumlu hükümettir, başbakandır. Dolayısı ile bunu liderler zirvesi ile Cumhurbaşkanı ile de paylaştırabilecek bir görüşü doğru bulmuyoruz." dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'na yaptığı liderler zirvesi çağrısını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı'nın liderleri toplaması gerektiği şeklindeki görüşün, AK Parti'nin üzerinde bulunan sorumluluğu Cumhurbaşkanı üzerine yıkma şeklinde de anlaşılabileceğini kaydeden Bal, "Bizim sistemimizde, parlamenter demokraside, siyasi sorumlu hükümettir, başbakandır. Dolayısı ile bunu liderler zirvesi ile Cumhurbaşkanı ile de paylaştırabilecek bir görüşü doğru bulmuyoruz." ifadesini kullandı. Bal, böyle bir çağrı olursa MHP Genel Başkanı'nın tavrının ne olacağının sorulması üzerine, "Böyle bir liderler zirvesine çağrı olursa bunu Sayın Genel Başkanımız takdir edeceklerdir." dedi.