MEMUR VE EMEKLİ ZAM FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve emekli zam farkı ne zaman yatacak sorusu merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihi açıkladı. Memur ve emekli maaşı zam farkı 27 Ocak tarihinde ödenecek.

Memur ve emekli zam farkı ne zaman yatacak sorusu merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihi açıkladı. Memur ve emekli maaşı zam farkı 27 Ocak tarihinde ödenecek.

Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 oranındaki zamdan sonra gözler zam farkına çevrildi. Vatandaşlar zam farkının ne zaman yatacağını merak ederken konuyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapıldı. Zam farkının ivedilikle hesaplara aktarılması için ekip olarak çalışıldığını vurgulayan Bakan Nebati, 1 Ocak ile 14 Ocak tarihleri arasında zam farkından doğan 14 günlük farkın da hesaplara aktarılacağını söyledi.

ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Zam farkı ne zaman ödenecek sorusu da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Memur ve memur emekli maaşları hakkında açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, oluşan farkın birkaç gün gecikmeli olarak hesaplara geçeceğini duyurdu. Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada ''Kamu kurumlarında görev alan memurlar 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını aldı. Ancak yeni yılda toplam zam oranı %30 olarak belirlenmişti. Kalan yüzde 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplara yatırılacak.'' ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARI HANGİ TARİHLERDE YATIRILIYOR?

Emekli maaşları hangi tarihlerde yatırılıyor sorusu da yine merak edilen konular arasında yer alıyor. SSK ve Bağ-kur emeklileri için maaş günleri değişkenlik gösteriyor. SSK emeklisi olanlar maaşlarını ayın 17'si ile 26'sı arasında alırken, Bağ-kur emeklisi olanlar 25-28 arasındaki tarihlerde alıyor. Maaşların hesaplara aktarılması bireylerin T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirleniyor. Yüzde 30 oranında yapılan zamdan sonra maaş zammında yaşanan farkın da aynı tarihlere denk gelmesi planlanıyor.