Milat'ın haberi yankı buldu! MEB'de ciddi temizlik vakti

Milat'ın haberi yankı buldu. Ders kitaplarındaki skandal yazılımların sorumlularının bulunması için MEB bünyesinde soruşturma açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Irak ve Suriye tezkeresi görüşmelerinden sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la ders kitaplarındaki skandalları görüştüğü ve sorumluların bulunmasını istediği öğrenildi.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

Yeni eğitim öğretim yılının hemen başında, ders kitaplarında rastlanan FETÖ skandallarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ciddi bir temizlik yapılacağı öğrenildi.

Ders kitaplarındaki inanılmaz yazılımların duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştüğü ve sorumluların tespit edilmesini istediği biliniyordu. Milat'ın dünkü haberinin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da, konuyu araştırmak üzere müfettişler görevlendirdiği öğrenildi.

Eğitim Bir-Sen'de ikilik

Bakan İsmet Yılmaz'ın, ders kitaplarındaki skandalların gerçek sorumlularını bulmak üzere soruşturma açılması emrini verdiği öğrenilirken, Memur-Sen'in de bu konuda destek vermesi bekleniyor. Ancak Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen'in "Talim Terbiye Başkanını yedirtmeyiz" biçimindeki açıklamaları şaşkınlıkla karşılandı. Oysa Eğitim Birsen Genel Başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabından ders kitaplarındaki hataları eleştirmiş ve sorumlulara uyarılarda bulunmuştu. Öte yandan bu konunun adam yemekle ilgisi olmadığı, sorumlular kimse bunların ortaya çıkarılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Başbakan da kızdı

Ders kitaplarındaki skandallara Başbakan Binali Yıldırım'ın da kızdığı ve danışmanlarına bu vahim hataları yapanların bulunması için çalışma yapmalarını emrettiği de gelen bilgiler arasında. FETÖ ile mücadelede Milli Eğitim bünyesinde ciddi anlamda bir temizlik yapılmadığı, çok sayıda kripto FETÖ'cünün Milli Eğitim bünyesinde kendilerini saklamayı başardığı ileri sürülüyor. İşte okul kitaplarındaki skandalların sorumlusu olarak da MEB içindeki bu kripto FETÖ'cüler olduğu belirtiliyor.