MOSKOF G\u00c2VURU

Rus güvenlik güçleri "Risale-i Nur" dershanelerini bastı. Terörist muamelesi gören Müslüman talebeler yere yatırıldı, kelepçelendi. Kur'an-ı Kerim, cevşen ve risaleler delil olarak toplandı

KENAN ADEM KIZILAĞIL

YILDIRMA POLİTİKASI

İnternete düşen videolarda ellerinde otomatik silahlarla Nur dersanelerini basan Rus polisinin, delil olarak Kur'an-ı Kerim, cevşen ve Risale-i Nurları gösterdikleri görülüyor. Nur talebelerini yere yatıran ve insanlık dışı muamele yapan polis, daha sonra öğrencileri yıldırmak için gözaltına alıyor.

PSİKOLOJİK BASKI

Uzun gözaltı süresinin ardından, direnen öğrenciler tutuklanırken, dershanelere gitmeme garantisi veren nur talebeleri serbest bırakılıyor. Talebeler zulmü anlattı: "Dershanelerimiz basıldı. Hac için biriktirdiğimiz paralara, Risale-i Nurlara, bilgisayar, elektronik cihazlar, ses ve görüntü kayıtlarına el konuldu.

SUÇ DELİLİ KUR'AN-I KERİM

Hatta Kur'an-ı Kerimler bile delil olarak alındı. Ardından evlere baskın yapıldı. Kadınlar da gözaltına alındı. Önce asılsız suçlamalar ile bizi baskı altına alıyorlar. Terörizm ile suçluyorlar. Bediüzzaman Hazretlerinde, Risale-i Nur'da ve Nur talebelerinde şiddete teşvik, kanun dışılık göremedikçe saldırganlaşıyorlar.