Mücadelemiz sürecek

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 'Biz, terör bitene kadar çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, A Haber televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yayın sırasında terör örgütünden "Çekilme durduruldu" açıklaması geldiğinin belirtilmesi üzerine de Bozdağ, "Terör örgütünü muhatap alarak konuşmak doğru değil. Terör örgütü ne yapacaksa kendi bileceği bir iştir. Ama Türkiye, kendi yapması gerekenleri yapacaktır. Türkiye, kendi yapması gerekenler içerisinde her türlü alternatife dönük tedbirlerini her zaman almıştır, bundan sonra da almaya devam edecektir. Biz, bu konuda terör bitene kadar çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Küçük bir grubun, üniversiteleri kendilerine mal etme gayreti"

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyla ilgili soruşturmadan bir sonuç çıkıp çıkmadığının sorulması üzerine Bozdağ, üniversitelerin bilim yuvaları olduğunu, radikal örgütlerin arka bahçesi olmadığını ancak ODTÜ'nün bazı örgütlerin ve radikal grupların arka bahçesi haline dönüştürülmek istendiğini söyledi. "Yönetimin de burada ihmali olduğunu düşünüyorum. Yönetim gerekli tedbirleri almış olsa böylesi hadiseler sık sık tekrar etmez" diyen Bozdağ, görüntülerde "ODTÜ'deki diğer yurtlara dönük bir karalama" olduğunun anlaşılmadığını kaydetti.

Olayla ilgisi olanların münferit bir grup olduğuna ve Türkiye genelinde sadece bir kaç üniversitede bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Buralarda kümelenmiş azıcık bir grubun, çok büyük gürültüyle o üniversiteleri kendilerine mal etme gayretidir" dedi.

TBMM'de türbanlı vekil

Bozdağ, "Bu dönem seçilmişler arasında sizce türbanlı bir milletvekili olabilir mi?" sorusuna ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Meclis'te türban olamaz" sözlerinin sorulması üzerine, "Meclis İçtüzük'ünde veya milletvekillerinin türbanla Meclis'e girmesini yasaklayan bir düzenleme yoktur. Yasak kafalarda vardır. Türkiye'de geçmişte tesis edilmiş korku imparatorluğu, kafalarda bu yasağı koymuş ve kafalarda bu yasağı kaldırma, bu yasağı yok etme konusunda bir irade ortaya çıkmamıştır. Önümüzdeki seçimde siyasi partilerin bu noktada farklı yerlerden adaylar gösterebileceklerini tahmin ediyorum" yanıtını verdi.