Obama'dan silah gönderimine onay çıktı

ABD Başkanı Barack Obama'nın ilk kez Suriyeli muhaliflere silah gönderilmesine onay verdiği bildirildi. Amerikan haber ajansı AP'nin bildirdiğine göre, ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililer, Obama'nın muhaliflere silah sağlama kararı verdiğini teyit etti.

Yetkililer, muhaliflere sağlanacak silahların spesifik türlerine dair kararların henüz son halini almadığını, CIA'nın, muhaliflere, Beyaz Saray'ın tedarik etmeyi kabul ettiği silahları nasıl kullanacaklarını öğretmekle görevlendirilmesinin beklendiğini ifade ettiler. Amerikalı yetkililer, yönetimce muhaliflere, küçük silahlar, cephane, saldırı tüfekleri, omuzdan atılan el bombaları ve diğer füzeler gibi çeşitli tanksavar silahlarını içeren bir dizi silahlar tedarik edebileceğini belirttiler.

Esed öldürmeye devam ediyor

Suriye ordusunun ülke genelinde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 81 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin muhaliflere yönelik hava destekli operasyonlarında Şam'ın banliyölerinde 21, Halep'te 15, Rakka'da 13, Humus'ta 10, İdlib'te 7, Deyru'z Zor'da 6, Dera'da 5, Hama'da 3 ve Lazkiye'de

bir olmak üzere 81 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in Bab Antakya bölgesinde Hizbullah milisleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti. SRGC, Özgür Suriye Ordusu ile düzenli ordu arasında Şam ve Rakka'da da şiddetli çatışmalar yaşandığını aktardı.