Öcalan'dan Kürt kadınlarına iğrenç hakaretler

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, Kürt kadınları için 'kokuşmuş, kaba ve fikir düzeyleri hiç yoktur' gibi son derece çirkin ifadeler kullandı.

Milatgazetesi.com

Sözde Kürt hakları için savaştığını iddia eden terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kitabında Kürt kadınlar için kullandığı ifadeler 'pes' dedirtti. Öcalan, Kürt kadınları hakkında ''bedenleri ölü, soğuk, kaba ve kokuşmuş'' gibi nitelendirmelerde bulundu.

Bununla da yetinmeyen Öcalan, Kürt kadınlarının fikri durumunu da aşağılayarak ''Bir papağan kadar bile sözcükleri tekrarlayamaz'' ifadelerini kullandı.

Öcalan'ın yazdığı Nasıl Yaşamalı kitabında şu ifadeler yer aldı:

"Belki bazılarına acayip gelebilir, ama açmakta yarar vardır. Kürt kadınlarının çoğunun bedenleri ölü, kokuşmuş, soğuk ve çok kabadır. Fizikleri biraz böyledir, ruhları donuktur. Fikir düzeyi hiç yoktur. Köylü kızını al, küçük burjuva kızını veya erkeğini al, söyle söyle, hiçbiri bir papağan kadar bile sözcükleri tekrarlayamaz"

Fransız dergisi: Asmaya gerek kitabı dağıtın yeter

Söz konusu ifadeler Fransız basınında da gündem oldu. Le Figaro dergisi 'Kürt usülü feminiz' başlık haberinde Öcalan'ın yazdıklarına atıfta bulunurak "Türkiye Öcalan'ı asmakla hata eder; bu kitabı dağıtmak yeter" ifadelerini kullandı.