PKK kendi DAİŞ'ini kurdu!

Suriye'de PKK'nın uzantısı YPG öncülüğünde Türkiye'ye karşı koymak için YRK isimli bir terör örgüt daha kuruldu. Tel Rıfat kasabasında kurulan 'Suriye Ulusal Direnişi' isimli örgüt İslami görünümlü ve DAİŞ'in Kürt versiyonu olacağı ortaya çıktı.

ENES BABACAN/ İSTANBUL

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri DSG kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasında Türkiye'ye karşı 'Suriye Ulusal Direnişi' YRK adıyla İslami görünümlü DAİŞ benzeri bir grup kurulduğu duyuruldu. "Türk işgaline karşı mücadele edeceğiz"diyen DSG üyesi Rezan Hedo, Osmanlı-Türk yönetiminde bölgenin büyük acılar çektiğini belirterek 'İskenderun Sancağı'ndan (Bugünkü Hatay) Cerablus'a kadar tüm Suriye topraklarını geri almayı' amaçladıkları savunuldu. YRK'nin Cerablus'tan Hatay'a kadar olan alanda hakimiyet istediğine dair YPG'nin hayalini kurduğu Akdeniz'e açılma projesine hizmet edeceğini açıkladı.

PKK'nın sinsi Suriye planı!

PKK'nın yıllardır kirli emeli olan Türk-Kürt savaşı çıkarma projesine Suriye'deki mevcut durum dolayısıyla Türkiye-Suriye savaşı çıkarma planını da eklediğini söyleyen Terör Uzmanı Galip İlhaner, "Bunun için de Suriye devletini ve Suriye'de kurulan örgütleri 'Hatay Suriye'nindir' söylemiyle kışkırtmaya çalışıyorlar. Suriye'deki yapılanmaları Türkiye'ye karşı kışkırtan PKK/YPG'nin asıl amacı ise içinde bazı Komünist Arapların da bulunduğu YRK terör örgütü ile Hatay'a uzanarak Akdeniz'e açılmaktır. On yıllardır Kürt petrolü ve yeraltı zenginliklerini Akdeniz'e çıkarmak isteyen üst akıl, PKK ve bileşenlerini piyon olarak kullanıyor" dedi.

Terörün üst akılı: Mossad!

PKK, PYD (YPG)'nin terör örgütü olarak ilan edilmesi halinde yedek örgütler kuruyor diyen İlhaner, "Bu şekilde hem PKK'yı hem PYD'yi başka örgütler adı altında legalleştirmeye de çalışıyorlar. Burada net bir şekilde şu görülüyor; PKK, PYD yerine geçebilecek legal yapılar kuruluyor. Een önemli sebepler ise, Türkiye-Suriye savaşı çıkarmak ve Türk-Kürt savaşı çıkarmak. PKK her etnisite ve mezhep için örgütler kurmaya çalışıyor.Bunun arkasında Mossad-İsrail var. Tabi Mossad'ın kurduğu terör örgütlerini dev haline getirme görevi ise ABD ve İngiltere'nin görevi. Üst akıl PKK'nın emir eri olduğu çok sayıda terör örgütü kurma hazırlığında" dedi..