Ressam Asağ hukuk savaşını kazandı

Ressam Metin Asağ, ressam İsmail Acar tarafından yapılan haksız itham ve saldırıların tespiti ve maddi, manevi tazminat talebi davasında açtığı 10 bin liralık tazminat davasını kazandı.

2011 yılının en çok konuşulan sanat etkinliği ve tartışılan sergisi ,Toprak Sanat Galerisi'nin İstanbul Lale Festivali Kapsamında 20 Nisan 2011-20 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlediği Metin Asağ'ın 'Ottoman Tulip' Resim sergisi öncesi "Çinili Lale" İsimli çalışması hakkında İsmail Acar tarafından yapılan iddia ve karalamalar nedeniyle; İSTANBUL 2 Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi 2011'de açtığı dava olmuştur. Yaklaşık 3 yıldır süren dava 11. celsede karara bağlandı. İstanbul 2 Nolu Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi 'nde görülen son celsede hakim Canan Küçükali tarafların tüm delillerinin toplandığını belirterek, İsmail Acar'ın Metin Asağ'a 10 bin liralık manevi tazminat ödemesine ve eserin Asağ'a ait olduğuna karar verdi.

Bu karar hakkında açıklamalarda bulunan Ressam Metin Asağ şunları söyledi: İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Türk hukuk sistemimize geçecek çok önemli bir kararla ülkemizde bir ilke imza atmıştır. İsmail Acar tarafından yapılan haksız itham ve saldırıların tespiti ve maddi, manevi tazminat talebiyle açtığımız dava nihayet bugün karara bağlanmıştır. Bugüne kadar resim sanatı adına açılmış hiçbir dava bu kadar net sonuçlanmamıştır ve İsmail Acar'ın yaptığı iddiaların hukuka aykırı olduğu mahkemece tespit edilmiştir." diye konuştu.