ŞENOCAK, ulaşım zamlarına tepki gösterdi

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim ŞENOCAK, İzmir'de toplu ulaşıma yapılan zam oranlarına tepki göstererek yerel yönetimlerin kar amaçlı çalışan kurumlar olmadıklarını ifade etti. ŞENOCAK, zamların abartılı olduğunu kaydetti.

SELAMİ ÇELEBİ İZMİR

İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala toplu taşıma kartlarına zam yapıldı. Toplu ulaşımda en yüksek zam oranı yüzde 21.74 ile öğretmen biniş kartı kullananlara geldi. Öğrencilere ise yüzde 10 zam yapıldı. ŞENOCAK, "Kendisini Sosyal Demokrat, halkçı, emekten yana olduğunu iddia eden belediyenin uygulamaları, bu iddialarla çelişiyor. Belediyelerin kuruluş amaçlarını göz ardı etmemesi gerektiğine vurgu yapan ŞENOCAK, "Kamu hizmeti veren kurumların kar amaçlı değil, hizmet odaklı çalışması lazım. Yerel yönetimler, belediyeler vatandaşa uygun hizmet götürmek durumundadır. Kuruluş amaçlarını göz ardı etmemeleri gerekir" diye konuştu.

"ABARTILI BİR ZAM"

Yapılan zamları öğretmen ve velilerin sırtına bindirilen ek bir maliyet olarak değerlendiren ŞENOCAK, "Bu zam vatandaşın cebini yakacak. Özellikle hem öğretmenlerin, hem de velilerin sırtına eğitim yılı başında bir ek maliyetin daha binmesi doğru değil. Abartılı bir zam olarak değerlendiriyorum" dedi.

Yeni ulaşım ücretleri ise şöyle:

Tam 1.85 TL'den 2.00 TL'ye - Yüzde 8.11 Öğrenci 1.00 TL'den 1.10 TL'ye - Yüzde 10 Öğretmen 1.15 TL'den 1.40 TL'ye - Yüzde 21.74 Havaalanı 3.70 'den 4.00 TL'ye - Yüzde 8.11