Süreç şeffaflaşacak

Çözüm sürecine yönelik TBMM'de Meclis Araştırması komisyonu kurulmasını değerlendiren 22. Dönem AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, "Daha yolun başındayız ama çok iyi bir başlangıç yapıldığına inanıyorum. Sürece iyice şeffaflaşacak" dedi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise "Bu komisyon Barış Süreci'ne katkı sunacak. Sınır dışına çıkacak olan PKK'lıların sınır dışına çıkmalarını kolaylaştıracak" diye konuştu.

EKİN GÜN / ANKARA-

TBMM Genel Kurulu'nda, "Terör sorununun çözümüne yönelik sürecin bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi, Meclis'in ve toplumun bilgilendirilmesi" amacıyla Meclis Araştırması komisyonu kurulmasını Milat'a değerlendiren siyasiler, sürecin daha da şeffaflaşacağını ifade ettiler.

22. Dönem AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, "Komisyonlar araştırma yapar, rapor hazırlar. Kısacası tarihin sayfalarına not düşerler. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Barış ve kardeşlik için adımlar atılmış, Akil İnsanlar gibi sivil bir duruma geçilmişken Meclis'in bu konuya ilişkin kayıtsız kalması düşünülemezdi. Sokaktaki her insanın konuştuğu konuyla alakalı olarak halkın temsilcilerinin böyle bir komisyon kurmasını olumlu karşılıyorum" dedi.

Kamuoyu bilgi sahibi olacak

"Daha yolun başındayız ama çok iyi bir başlangıç yapıldığına inanıyorum" diyen Tosun, "İhtiyatı ve temkinliliği elden bırakmadan yola devam etmeliyiz. Meclis'in bu komisyonla bilgilendirilmesiyle birlikte toplumunda daha şeffaf olarak bilgilendirileceğini düşünüyorum. Bu noktada asıl önemli olan Meclis'in tespitleridir" şeklinde konuştu.

Mazeretler sona erecek

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, "Bu komisyon Barış Süreci'ne katkı sunacak. Sınır dışına çıkacak olan PKK'lıların sınır dışına çıkmalarını kolaylaştıracak" dedi. "Önemli olan kamuoyunun taleplerinin arkasında kalmamak ve yol haritasını iyi çizmek ve ilerletmektir" diyen Binici, "Bu noktada MHP ve CHP'lilerin bilgilendirilememe mazeretleri de bitecek. Süreç açık işliyor. Toplumdaki herkes bir şekilde biliyor. Bilgilendirilememek mazeret değil. Biz bu işin içinde sorumluluk duygumuzla duruyoruz. Asıl önemli olan budur. Komisyonun herhangi bir şekilde 'Barış Süreci'ni zafiyete uğratmadan, barışa katkı sunması planlanmalıdır. Toplumun çok büyük bir kısmının desteklediği bir süreç iyi bir noktaya gelirse Türkiye'de Ortadoğu'da hatırı sayılır bir noktaya gelir. İnşallah bu gerçekleşir. Çalışmalarımızı bizde bu komisyonlar gibi süreci iyi bir noktaya taşımak için tasarlıyoruz" şeklinde konuştu.