Ticaret mi misyonerlik mi?

Çinli Geely Holding'in çatısı altında faaliyet gösteren İsveçli Volvo Cars, geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleştirdiği bir modelinin tanıtımında Müslüman ülkede olduğunu bile bile skandala imza atmış.

Tanıtıma gelen gazetecilere 'domuz eti yedirdiği iddia edilen Volvo daha sonra ise gazetecileri kiliseye davet etti. Volvo'nun bu tavrı, "Otomobil satarken bir yandan da misyonerlik mi yapıyor" sorusunu akıllara getirdi.

DOMUZ ETİ ÜRÜNLERİNİ NİYE YEDİRİRSİN?

Türk otomobil kullanıcısının teveccühünü kazanmış bir otomobil markası olan Volvo Cars geçtiğimiz günlerde tam bir skandala imza attı. Bir modelinin tanıtımını günü birlik olarak İstanbul'da gerçekleştiren Volvo'nun Müslüman ülkede olduğunu bile bile gazetecilere domut eti yedirdiği iddia edildi. Tanıtıma davet ettiği otomobil gazetecilerini Kadıköy'de bir kafede ağırlayan Volvo, ikram olarak sunulan et ürünlerinin domuz etinden üretildiğini davet ettiği gazetecilere söylememiş.

VOLVO'NUN AMACI NE MERAK EDİLİYOR?

Volvo, domuz etinden üretilmiş ürünleri gazetecilere yedirdikten sonra, gazetecilere kilisede bir müzik dinletisine götürdüğü de iddialar arasında.Ancak Türkiye'de misyonerlik faaliyetinde bulanan örgütlerin yaptığı bir davranış sergileyen markanın neyi amaçladığı merak ediliyor. Volvo'nun yetkililerine soruyoruz: 'Otomobil mi satıyorsunuz misyonerlik mi yapıyorsunuz?' Açıkçası Volvo yetkilileri, Türk milletinin haram olan domuz eti konusunda ne kadar hassas olduğunu bilmeyecek değildir.