TRİGER KAYIŞI KOPARSA NE OLUR?

Triger kayışı koparsa büyük masrafların yolu açılabilir. Peki, triger kayışının ne zaman değişmesi gerekir? Detaylar haberimizde...

Triger kayışı koparsa ne olur sorusunun aslından birden fazla yanıtı vardır.

Triger kayışı motor için önemli bir parçadır. Bu yüzden triger kayışının zarar görmesi araç ve sürücü için tehlike arz eder. Triger kayışı çeşitli nedenlere bağlı olarak zarar görebilir. Sürücüden kaynaklanan sürüş hataları da triger kayışının zarar görmesine yol açabilir. Bu yüzden triger kayışının kopma ya da hasar görmesi çeşitli nedenlerden kaynaklı olabilir. Kayış türünün üretim malzemesine bağlı olarak km aşımı yapıldığında triger kayışında bir kopma meydana gelebilir. Yapısı gereği yumuşak kauçuk malzemelerden üretilen kayış, dişliler arasında aktarım yaparken aşınmaya uğrar. Ancak bu aşınmada en belirgin etken araç kilometresidir. Araç kilometresinin kontrol aşamasından itibaren 90 bin km üzerine çıkması triger kayışının değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Belirlenen kilometre sınırı aşıldığında da triger kayışı kopabilir.

Triger kayışı kopması sonucu motor direkt çalışmasını durdurur. Bu durumun sürüş esnasında oluşması güvenlik bakımından ciddi sonuçlar doğurabilir. Triger kayışı kopmasından sonra motor oldukça boğuk ve gürültülü bir ses çıkarır. Triger kayışının kopması durumunda motorun çalıştırılmasına son verilmelidir. Aksi halde daha fazla hasar oluşturulabilir. Ayrıca kayışın kopmasından sonra kaput altında siyah renkte bir duman oluşabilir.

TRİGER KAYIŞI KAÇ KM'DE DEĞİŞİR?

Triger kayışı kaç km'de değişir sorusunun yanıtı olarak 90 bin kilometre denilebilir. Ancak triger kayışının 90 bin kilometreyi aşmadan değiştirilmesi daha güvenli olacaktır. Triger kayışı kullanım ömrü aslında üç yıldır. Triger kayışı değişimi yapılırken belirli kontrollerin yapılması gereklidir. Tamamlanan kontroller sonrası triger kayışı işin uzmanı kimseler tarafından değiştirilir.

TRİGER KAYIŞI FİYATLARI

Triger kayışı fiyat bakımından net tutarlara sahip değildir. Bunun nedeni triger kayışı modellerinin araç türüne ve motor tipine bağlı olarak farklı şekillerde hazırlanıyor olmasıdır. Bu değişkenlik triger kayışı fiyatları açısından da değişkenlik gösterir. Her model için fiyat aralıkları farklıdır.