Türkiye ile Katar arasında hangi anlaşmalar yapılacak?

​Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. Göksu, Erdoğan'ın Katar ziyaretinde yeni anlaşmaların imzalanacağını söyledi ve anlaşmalarının içeriğine dair bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'ı ziyaret ediyor. Ziyaret esnasında Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı da yapılacak. Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu, iki ülke liderlerinin huzurunda çeşitli alanlarda yeni anlaşmaların imzalanacağını belirtti.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Göksu, yarın yapılması planlanan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

HANGİ ALANLARDA ANLAŞMA YAPILACAK?

Göksu, "Toplantıda Türkiye ile Katar arasında ticaret, yatırım, kalkınma, kültür, gençlik, spor, diplomasi, sağlık, din işleri ve medya iş birliği gibi bir dizi anlaşmanın imzalanması planlanıyor." dedi.

Türkiye-Katar ilişkilerinin, köklü dostluk ve kardeşlik bağlarına dayandığını vurgulayan Göksu, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda hızla geliştiğini, yapılan karşılıklı ziyaretlerin de söz konusu ilişkiye ivme kazandırdığını vurguladı.