Ulaşılabilir belediye başkanı olacağım

Cumhur İttifakı Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı, Altındağ’da hayata geçireceği projeleri ve benimseyecekleri yönetim anlayışını Milat’a anlattı. Ulaşılabilir belediyenin ulaşılabilen başkanı olacağını vurgulayan Balcı, “Vatandaşımızın sıkıntılarını dinleyeceğiz. Aramıza mesafe koymayacağız. Gönül belediyeciliğini en güzel şekilde Altındağ’da hayata geçireceğiz” dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

Türkiye, 31 Mart’ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere 22 gün kala tempolu bir program sürdüren belediye başkan adayları, 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmak için çalışıyor. Ev ev kapı kapı gezen adaylar, yapacağı hizmet ve projeleri vatandaşlara anlatıyor. Her kesimin gönlünü kazanmak için yoğun mesai harcayan isimlerden biri olan AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı, seçilmesi durumunda Ankara’nın kalbi Altındağ’da 70 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Yerel seçimlere yönelik çalışmaları hakkında Milat’a konuşan Asım Balcı, önceliğinin vatandaş ile belediye arasındaki duvarın kaldırılması olduğunu vurguluyor.

İşte o söyleşi;

Adaylığınızın açıklanmasının ardından sokaktaki vatandaşla, hane halklarıyla, esnafla sıkı bir diyalog içerisindesiniz. Saha çalışmalarınızda vatandaştan nasıl bir enerji alıyorsunuz?

Yaklaşık iki aydan fazla bir süredir sahadayız. Sahada çok güzel ve olumlu bir yansıma var. Vatandaşımızın bize olan teveccühü artarak devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz projelerin tanıtımını yaptık. Bununda saha karşılığının olduğunu halkımızdan görüyoruz. 31 Mart’ta güzel bir birliktelik olacak. Cumhur İttifakı olarak vatandaşımızın karşısındayız. Bunun neticesini seçimde göreceğiz inşallah.

“Halk buluşmaları yapacağız”

Vatandaş sizi sokakta gördüğünde ne gibi şikâyetlerde ya da talepte bulunuyor?

Vatandaş en çok ulaşılabilir bir belediye başkanı görmek istiyor. Yapılsın yapılmasın derdini mutlaka söylemek istiyor. Söylenen problemlerin çoğu belediye ile ilgili de değil. Örneğin, okul, sağlık ocağı veya doktor istiyor. Halk, ‘Ben derdimi anlatabileyim, beni dinleyen bir belediye başkanım olsun’ diyor. Bizde bu nedenle projelerin en başına ulaşılabilir bir belediye başkanı olma hedefini koyduk. Belediyemizde halkımızla haftada bir buluşmalar gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız randevusuz sorgusuz sualsiz gelip derdini anlatabilecek. Muhtarlarımızla düzenli görüşüp mahallelerimizle ilgili istişare edeceğiz. Haftanın bir günü bütün belediye bürokratlarıyla bir mahallemizde halk buluşmaları yapacağız. Orada mahalle sakinleri bize sıkıntılarını anlatabilecek. Böylece aramızda herhangi bir mesafe veya duvar olmayacak. Gönül belediyeciliğini en güzel şekilde Altındağ’da hayata geçireceğiz.

Seçilmeniz durumunda hayata geçireceğiniz ilk proje ne olacak?

İlk projemiz ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak. Ardından çeşitli mahallelerimizde çok öncelikli konular var. Şu anda bunların tespitini yapıyoruz. Kentsel dönüşüm anlamında çok acil el atılması gereken başlamış bitirilmemiş veya çeşitli sebeplerden ötürü başlamamış çalışmalarımız var. Bizimle ilgili olmasa bile başka kurumlardan takip edilmesi gereken mevzular var. Büyükşehir belediyesinin yapması gereken çalışmalar var. Onları yapacağız. Bütün Altındağ’ı kapsayacak projeden ziyade ilk hareketi mahallelerimizde başlatacağız. Tespit ettiğimiz bölgelerde insanlarımızı rahatlatacak adımları inşallah yeni dönemde atmış olacağız. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Önce Allah'ın rızası sonra milletin duası için çalışacağız.

Nasıl bir Altındağ hayal ediyorsunuz?

Biz huzurlu ve mutlu bir Altındağ hayal ediyoruz. Beşinci yılsonunda vatandaşımızın ‘İyi ki Altındağ’da yaşıyorum’ diyerek memnuniyet duyduğu bir ilçe olsun istiyoruz. Vatandaşımız bunu söylediğinde biz kendimizi vazifemizi yapmış kabul edeceğiz.

Çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engelli vatandaşlara yönelik projeleriniz var. Bunlardan biraz bahseder misiniz?

Önceliklerimiz arasında yarınlarımız olan çocuklarımız ve gençlerimiz bulunuyor. Onların faydalanabilmesi için Bilim Merkezi, Kütüphaneler, Kültür Evleri, Üniversite Gençlik Merkezleri kurmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracağız ve rahat faydalanmalarını sağlayacağız. Üniversiteli gençlerimizin çay, kahve, çamaşır ve ütüye bütçe ayırmak zorunda kalmayacağı güzel projeleri hayata geçireceğiz. Eğitim, kültür ve spor olanaklarını artıracağız. Bireysel veya amatör sporlarla çocuklarımız için alternatif sporları çoğaltacağız. Bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerleri yapacağız. Çocuk oyun evi projesini hayata geçireceğiz. Kapalı oyun evleri yapacağız. Engellilerin sosyalleşmesi için modern engelsiz erişim merkezleri kuracağız. Yakınlarını bırakma imkanı olmayan vatandaşlarımızın evlerinden engellileri biz gidip alacağız ve uzmanlar eşliğinde misafir edeceğiz. Günü birlik bakım merkezini hayata geçireceğiz. Yaşlılar için evde bakım ve temizlik hizmetimiz olacak. Kadınların kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli kurslar açacağız.

Altındağ’da ticaret ve turizmi de canlandıracak projeleriniz var…

Evet… Altındağ’ın tarihi doku ve kültürünü ön plana çıkaracak özel çalışmalara imza atacağız. Bu sayede yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi ve esnafımızı sevindirerek ticareti canlandırmayı hedefliyoruz. Altındağ’da bu anlamda önemli projeler hayata geçirildi. Biz de bu hizmetleri ileriye taşıyacağız. Biz kendi değerleriyle kalkınan bir ilçe ortaya çıkarmak istiyoruz. İlçemizde 14 müzemiz bulunuyor. Fiziki şartlarını iyileştireceğiz. Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'nin Evi'ni müzeye dönüştüreceğiz. Melike hatun Türbesi’ni, Suluhan’ı restore edeceğiz. Mimar Sinan’ın Ulucanlar’da yaptığı Cenabı Ahmet Paşa Cami’nin etrafını Mimar Sinan Külliyesi’ne dönüştüreceğiz. Ankara Kalesi'ni başkent turizminin de kalesi haline getireceğiz. Bütün bunların ön plana çıkarılmasına ve tanıtılmasına büyük önem veriyoruz.

“Altındağ en yeşil ilçemiz olacak”

Altındağ'ı toplam 5,5 milyon metrekareyi bulan yeşil alanla Ankara'nın en yeşil ilçesi yapmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin, ilçemize 4 yeni büyük millet bahçesi projesi var. Biz de hem millet bahçesi ve hem de yeşil alanlarımız ile ilgili planlamalarımızı yaptık. 1 milyon 700 bin metrekarelik bir yeşil alan planlandı. Yerlerini de tespit ettik. Altındağlılar o alanlara gelecekler, dinlenecekler, piknik yapacaklar, çocuk oyun alanlarıyla, bisiklet yollarıyla, parkurlarla ve birtakım aktivitelerle keyfili vakit geçirecekler. Altındağ’da 5 yılda kişi başına 20 metrekare ek yeşil alan oluşturacağız. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde Altındağ Ankara’nın en yeşil ilçesi olacak.

Ulaşım noktasında nasıl bir çalışma yapacaksınız?

Çalışmalarımız neticesinde havaalanı metrosu Altındağ’ın üç dört merkezinden geçecek. Çalışmalarına bu yaz başlanması planlanıyor. Dışkapı’dan başlamak üzere, Örnek Mahallesi, Siteler ve oradan da Karapürçek’e uzanan bir hat vatandaşımın köklü bir şekilde ulaşımını çözecek bir proje olacak.

Cumhur ittifakı olarak Ankara’yı nasıl görüyorsunuz?

Güzel bir birliktelik var. Cumhur İttifakı’nın sadece Altındağ’da değil Ankara’nın 25 ilçesinde iddialı olduğunu söylüyorum. Allah izin verirse ilçelerin hemen hemen hepsini alacağız. Büyükşehir belediyesini de kazanacağız. Bunun yansımalarını da vatandaşlarımızın tepkilerinden ve Altındağ’da görebiliyoruz. Çünkü Altındağ demek Ankara’nın merkezi demek. Ankara’nın kalbi demek. Buradan alınacak sonuç doğrudan Büyükşehir’i etkileyecektir. Geçmiş seçimlerde böyle oldu ve 31 Mart’ta da aynı tablo yaşanacaktır. Biz buna inanıyoruz. Altındağ, Cumhur İttifakı’nda en çok yankı ve karşılık bulan yerlerden biridir. 31 Mart’ta rekor bekliyoruz.