UMUDA YOLCULUK

Sevgisizleşen bir dünyada yaşamaya alıştık herhalde... Dört bir yanımız öfke ile, nefret ile ve bunların yansımaları ile kaplandı.Tanık olduklarımız; insan olarak varlık nedenimizi sorgulatır hale getirdi.Sevgi kırıntılarına tutunmaya ve küçük umutlara dört elle sarılmaya ihtiyaç var.

Sanatçı; duyarlılığı ile; topluma her zaman ayna tutmaya ve ışık olmaya özen gösterir.Renkleri ile coşkularını, kederlerini yansıtır, biçimleri ile mesajlarını verir.Sessiz bir çığlık gibidir, kimi zaman tuvalde, kimi zaman mermerde hayat bulur.Yarattığı emek verdiği eserlerini izleyici ile buluşturmak ise onun için ayrı bir heyecen ve serüvendir. Hele bu eserler bir projeye hayat verecek ise...

Cemal Reşit Rey sergi salonu ses getirecek bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapıyor. Geliri Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacak sergiye 200 ressam hayat verdi.Ancak proje mimarı sanatsever bir işadamı...Cemil Özdemir...

Hayali resim yapmak iken sorumluluk deneyimini iş dünyasında yapan Cemil Özdemir'in resim sanatına olan ilgisi hiç azalmamış.İyi bir kolleksiyoner olan Özdemir bu proje ile iki mutluluğu bir arada yaşıyor.Hem resim sanatı ile içiçe bulunmak, hem de küçük yüreklerde sevgiyi , umudu canlandırmak.

Başlığı Umuda Yolculuk olan serginin küratörlüğünü Esma Bayraktar ve asistanlığını da Candan Uluğ'un yapıyor. Sergiye Türkiye'nin değişik illerinden amatör ve profesyonel sanatçılar katılmakta... Tek istekleri amaca ulaşabilmek için destek verilmesi.Ayrıca benzer projelerin devamının geleceği ise Cemil Özdemir tarafından müjdelendi.

Trio Solitiare orkestasının napoliten ezgilerinin eşlik edeceği serginin açılışı

saat 14:00 de...30 eylüle kadar ziyaret edilebilir.