Vatandaş 'masa kazanırsa kriz çıkar' diyor

EDAR Siyasal Araştırmalar Merkezi, Millet İttifakı'nın iktidar olması durumunda kriz beklentisi üzerine anket çalışması yaptı.

Çalışma Türkiye geneli seçmen profilini temsil eden 12 ilde 6 – 13 Mart 2023 tarihleri arasında yaptığı anket sonuçları açıklandı. Araştırma bir önceki genel seçimin oy dağılımlarına uygun profilde 18 yaş üzeri ve eşit cinsiyet oranına göre yapıldı.

Ankette ''Millet ittifakı seçimi kazandığı takdirde, yönetim içerisinde sürekli olarak yönetim krizlerinin yaşanılacağını düşünüyor musunuz?'' sorusu soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 55.3'ü 'evet, düşünüyorum' cevabını verirken, 'hayır, düşünmüyorum' diyenlerin oranı yüzde 37.2 oldu. Kararsızların oranı ise yüzde 7.5 olarak kayda geçti.

HDP'ye vaatler de soruldu

Araştırmaya katılanlara ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi karşılığında, HDP'ye kamuoyundan gizli birtakım vaatlerin verildiğini düşünüyor musunuz?'' sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 52.5'i 'evet', yüzde 34.9'u 'hayır', yüzde 12.6'sı ise 'kararırsızım' şeklinde görüş belirtti.