YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Öğrencilerin karne almasının ardından yarıyıl tatili ne zaman bitiyor sorusu da hemen araştırılmaya başlandı. Yarıyıl tatili 6 Şubat 2023 tarihinde bitiyor.

Öğrencilerin karne almasının ardından yarıyıl tatili ne zaman bitiyor sorusu da hemen araştırılmaya başlandı. Yarıyıl tatili 6 Şubat 2023 tarihinde bitiyor.

Karneler dağıtıldıktan sonra birçok öğrencide tatil heyecanı başladı. Tatilin keyfini çıkarmak için sabırsızlanan öğrenciler, yarıyıl tatilinde neler yapacaklarını araştırmaya başladı. Tatili nasıl değerlendireceğine önceden karar verenler planlarını gerçekleştirmeye koyulurken, henüz bir planı bulunmayanlar neler yapacağına karar vermeye çalışıyor. Tatilin başlaması ile birlikte okullar ne zaman açılacak sorusu da merak edilip araştırılan konular arasına girdi.

Okullar ne zaman açılacak sorusu öğrenciler tarafından araştırılırken sömestr tatili 20 Ocak tarihinde karnelerin verilmesi ile resmen başladı. Tatiline başlayan öğrencilerin iki haftalık tatil sürecinin ardından ders başı yapacağı tarih belli oldu. 2023-2024 dönemi için okulların açılış tarihi 6 Şubat 2023 olarak belirlendi. 6 Ocak Pazartesi günü ikinci dönem için ilk ders zilinin çalması planlanıyor. Buna ek olarak öğrencilerin ikinci dönemde de ara tatile çıkabilecek. 2022-2023 dönemi için ara tatil 17 ile 20 Nisan tarihlerinde olacak. Ancak ara tatil Ramazan Bayramı'na denk geldiği için 2 Dönem ara tatilinin bayram tatili ile birleşmesi söz konusu. Bu durumda öğrenciler üç gün ilave edilen ek tatil durumundan faydalanamayacak.

Tatil tarihlerini merak eden öğrencilerin çoğu okullar ne zaman kapanacak sorusuna da yanıt bulmaya çalışıyor. Yarıyıl tatilinin gelmesiyle birlikte yaz tatilinin ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 dönemine ait takvimi yayımladı. Tatil tarihlerinin belli olduğu takvime göre yaz tatili için belirlenen tarih de belli oldu. Edinilen bilgi doğrultusunda okulların 16 Haziran 2023 tarihinde kapanması bekleniyor.