Bakanlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025'i "Aile Yılı" ilan etmesinin ardından, ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Çocukların psikososyal gelişimleri için en uygun ortamın, aile ortamı olduğu anlayışıyla hareket eden Bakanlık, "koruyucu aile hizmeti" ve "evlat edinme hizmeti" kapsamında bu yıl devlet himayesindeki 1201 çocuğu sıcak yuvayla buluşturdu.
Geçici Koruyucu Aile Hizmeti modeli hayata geçirildi
Koruyucu aile hizmetine ek olarak Avrupa Birliği Delegasyonunun mali desteği ile Bakanlık ve UNICEF işbirliğinde yürütülen "Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında bu yıl "Geçici Koruyucu Aile Hizmeti" modeli hayata geçirildi.
Kuruluş bakımına alınmadan önce güvenli ve sevgi dolu ortamda yaşamalarını hedefleyen model aracılığıyla, hizmet planı henüz netleşmeyen, aileye dönüşleri ilk aşamada mümkün olmayan ya da çeşitli nedenlerle devlet himayesi altına alınan çocuklar, durumları netleşene kadar geçici süreyle aile şefkatiyle buluşuyor.
Söz konusu model, belirlenen 30 pilot ilden ilk fazda seçilen Ankara, İzmir, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Mersin, Bursa, Zonguldak, Tekirdağ, Eskişehir, Muş, Şanlıurfa ve Sakarya'da uygulanmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, devlet himayesindeki 39 çocuk geçici koruyucu aile yanına yerleştirildi.