Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki anız yangınında zarar gören alanlar, dron ile havadan görüntülendi.
Yangının etkileri sabahın ilk ışıklarıyla net bir şekilde ortaya çıktı.
Geceyi kızıla boyayan yangının zarar verdiği alanlar, dron ile havadan görüntülendi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, yangından etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak için destek sağladı.
Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralılara psikososyal destek verilirken, yaralıların sağlık durumu hastanelerde yakından takip ediliyor.
Hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi, Mardin'in Mazıdağı ilçesinde toprağa verildi.
Rüzgarın etkisiyle çevredeki Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçrayan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan bazıları Çınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olanlar kentteki hastanelere sevk edildi.
Yangın, ekiplerin 4 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Bölgede sabah saatlerine kadar soğutma çalışmaları devam etti.