Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2422.58
BIST 100
9736.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ahiretin halleri insana gösterilir!

Gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut, yine çok ses getirecek bir eserle karşımıza çıktı. "Ahirette 45 Gün" isimli mistik roman, bizlere bu dünyada işlediğimiz hangi günahlardan nasıl hesaba çekileceğimizi anlatıyor.
Ahiretin halleri insana gösterilir!
26 Aralık 2020 18:27:34
Gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut, yine çok ses getirecek bir eserle karşımıza çıktı. "Ahirette 45 Gün" isimli mistik roman, bizlere bu dünyada işlediğimiz hangi günahlardan nasıl hesaba çekileceğimizi anlatıyor.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Bulut, her yeni kitabında bize yeni ufuklar açan bir yazar. Bu kez de karşımıza, ahiret hayatına yönelik, kesinlikle ders çıkarılması gereken konuları roman türünde aktarıyor.

BİR insan, dünyadayken ve sağken Ahiretin hallerini görebilir mi? Rüya ile uyanıklık arasında gördüklerini, çevresindekiler duyacak kadar anlatabilir mi? Dahası, kimler cehenneme gider, kimler cennete gider, hangi günahlardan ne tür cezalar kesilir, bunları bizzat yaşayıp, gösterebilir mi?

bulut

Jandarma Halil Akkaş

Gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut, yine ses getirecek bir eserle gündeme oturdu. "Ahirette 45 Gün" isimli roman Hayat Yayınları'ndan çıktı. 366 sayfalık roman, insanın dünyada bilerek veya bilmeyerek işlediği günahlardan dolayı, ahirette nasıl bir sorgudan geçeceğini aktarıyor.

Babasının anlattıkları

Çok saygı duyduğum Bulut, babasının askerdeyken bir arkadaşının başından geçenleri anlatırken, okuyuculara, ahiret hayatının "bir hayli zorlu" geçmemesi için son derece güzel ipuçları veriyor.

Akçadağ Karakolu

Olay, Malatya Akçadağ Karakolu'nda 2. dünya savaşı yıllarında geçiyor. Yazarın babası İsmail Bulut'un anlattıkları, "Hadi canım sende" denilecek türden değil. Tam aksine, üzerinde çokca düşünülmesi gereken konular.

45 günlük seyahat!

İsmail Bulut'un anlattıklarına göre asker arkadaşı Halil Akkaş, karakolda 45 gün boyunca, tam da akşam ezanı vaktinde baygınlık geçiriyor. Bir süre sonra da gördüklerini anlatmaya başlıyor. Gördükleri ise ahirette sorguya çekildikleri anlardır. Hiç ummadığı yerlerden, günah olup olmadığını bilmediği fiillerinden sorguya çekiliyor, cezalandırılıyor. O esnada, yapılan işkencenin izlerini, koğuşta olan herkes onun bedeninde görüyor. Taa ki temizlenip de cennete gitmeyi hak edene kadarbu azap devam ediyor.

İbretlik vakalar

Size kitabın genel muhtevasını anlattım. Dilerseniz kitapta bize nasihat niteliğinde olan ve Halil Akkaş'ın, sorgulanma anında yaşadıklarından bir kaç pasaj aktarayım.

Akıl neyi bilir

"Akıl neyin iyi neyin kötü olduğunu kendiliğinden bilmez. Birinin ona, iyinin ve kötünün ne olduğunu belletmesi lazım."

Zenginliğin ölçüsü!

"Ha rüyada kendini zengin görmüşsün ha hayatta zengin olmuşssun. Biri gözünü açınca kaybolur, diğeri gözünü kapatınca"

Dinin yasakları

"Dinin yasakladığı işlerin civarında yürüme. Hafife aldığın her yasak seni dönülmez yollara sürükler.Gayşri meşru muhabbetin neticesi, insafsızca azap çekmektir."

Sitem etmek

Sakın ha siz siz olun Allah'a sitem etmeyin. Sakın şunu unutmayın, sizin atalarınızın yapıp ettikleri günahlar, bir DNA gibi ailenin kanında dolaşıyor ve çocuklarına torunlarına geçiyor, onlar da o günahların bir kısmını miras olarak barındırıyor.

Cehennem ve cennet

Halil Akkaş, 45 günün çoğunda günahlarından dolayı sorguya çekiliyor. Azap görüyor ve azabın izlerini, o yatarken etrafına toplanan asker arkadaşları görüyor. Hatta Halil, arkadaşlarından bazılarının günahları hakkında bilgiler de veriyor. Cehennem halkının neler çektiği gösteriliyor.Sonra da cennet gezdiriliyor... Cennet'ten çıkası gelmiyor. Amma velakin, Halil Akkaş daha ölmemiştir...

Peki neden böyle!

Peki Halil Akkaş, ölmediği halde nasıl oluyor da yaşarken ahiret sorgusuna çekiliyor? Cehhenemin ve cennetin halleri ona neden gösteriliyor? Bunun hikmeti bence şu olsa gerek, "Halil'in anlattıkları ve yaşadıkları, koğuştaki arkadaşları vasitasıyla insanlara aktarılsın ve onlar da hayatlarını ona göre dizayn etsin."

Velhasılı kelam, "Ahirette 45 Gün"ü okurken, kendinizi tepeden tırnağa muhabesebeye çekmek gerektiğini, iliklerinize kadar hissedeceksiniz...

Rabbim bizleri cehennem azabından muhafaza buyursun.

Örnek Projeler

diyanet

Türkiye genelinde görev yaptıkları camilerde ve cami dışındaki çeşitli alanlarda özgün projeler geliştiren din görevlileri, geçtiğimiz aylarda proje ve çalışmalarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen çalıştayda sunmuşlardı. Bu projeler, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak hocamızın öncülüğünde "Cami Görevlilerinden Örnek Projeler" isimli kitapta yayımlandı. Esere katkı sunan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Bütün Ayrılıklar

ayrilik

Suavi Kemal Yazgıç’ın beşinci şiir kitabı “Bütün Ayrılıklar” Profil Kitap’tan yayınlandı. İtibar, Muhit, Birnokta gibi dergilerde şiirleri yayınlanan Yazgıç’ın şiirlerinde aşk, yalnızlık, ölüm gibi temalar işleniyor. Bazı şiirlerinde de çarpık kentleşmeyi eleştiren şair, hem iç dünyasıyla hem de içinde yaşadığı dünya ile sıkı bir hesaplaşmaya yöneliyor. Ancak bu hesaplaşmayı slogan atmadan, bağırıp çağırmadan, şiiri ikinci plâna atmadan gerçekleştiriyor.