Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2501.03
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Allah kullarına zulmetmez

Allah kullarına zulmetmez, bir diğer anlatımla insanlar; Hak inanç ve yaşamlarını değiştirmedikçe Allah da onları değiştirmez ve başarısızlığa mahkûm etmez. Anlaşılan odur ki millet olarak biz Hak olan İslâm'a doğru değişip gelişmedikçe Allah da bizi Batıl'lardan ve badirelerden halâs etmeyecek. O halde siyasilerden önce millet olarak bizler değişmeliyiz ki yöneticilerimiz bizden, biz de onlardan güç alarak ilahi yardıma hak kazanabilelim.
Allah kullarına zulmetmez
11 Şubat 2022 00:39:35
Allah kullarına zulmetmez, bir diğer anlatımla insanlar; Hak inanç ve yaşamlarını değiştirmedikçe Allah da onları değiştirmez ve başarısızlığa mahkûm etmez. Anlaşılan odur ki millet olarak biz Hak olan İslâm'a doğru değişip gelişmedikçe Allah da bizi Batıl'lardan ve badirelerden halâs etmeyecek. O halde siyasilerden önce millet olarak bizler değişmeliyiz ki yöneticilerimiz bizden, biz de onlardan güç alarak ilahi yardıma hak kazanabilelim.

ALİ RIZA DEMİRCAN

MUHTEREM din kardeşlerim. Allah'ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Sevgili, biricik Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimize sâlât-ü selâm olsun.

Bu haftaki Cuma Sohbetimizde farklı bir konuyu ele alacağız.

Allah kullarına zulmetmez, bir diğer anlatımla insanlar; Hak inanç ve yaşamlarını değiştirmedikçe Allah da onları değiştirmez/başarısızlığa mahkûm etmez.

Radikal atılımlarla İslâm’a yönelmedikçe değişen fazla bir şey olmayacak. Korkarım milletimize yazık olacak. Hal böyleyken Cumhurbaşkanımıza sahip çıkma gereği duyuyoruz. Çünkü hâlâ ondun umudumuz ve beklentilerimiz var.

Güzel işler yapıldı

İslâm’a inançlı ve millet sevdalısı olan insanların gelişmesi için yaptığımız çalışmalarla İktidara gelmesi için – küçücük de olsa- katkı verdiğimiz AK Parti yönetimleri döneminde bir çok hayrın yapıldığına tanık oldum. Takdirlerim yanı sıra tenkitlerim de oldu ve olmakta, olacak da.

Kurduğumuz aile vakfımız Ardev ile hizmet etmeye çalışırken, Allah rızası için adımını atmayan insanlarımızı gördükçe, ülkemizi başarılar sağlayarak yönetmenin ne kadar zor olduğunu anlayabildim. Bunun için zaman zaman bazı icraatlarını eleştiri oklarımıza hedef kılmakla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızdan vazgeçemediğimizi de ifade edeyim.

Değişik toplumsal sebeplerle yer yer kırgınlık duymamıza rağmen Recep Tayyip kardeşimiz ümidimiz olmakta devam ediyor. Ama Hulusi paşamız ve sayılı benzerleri dahil birkaç çiçekle de bahar gelmez ki? Sistem de değişime uğramalı. Biz de gelişim için değişmeliyiz.

Bir yere kadar!

Mili Eğitim’de milyonlarca yavrumuz maddeci sistem içinde boğuluyor. Ekonomi borca dayalı para sistemi ve faiz kıskancında tökezleyip duruyor. Hukuk sistemimiz ruhumuza yabancı ve ahval-i şahsiyemizi bile prangaya vurmuş durumda. İslâmî bilgi ve bilinç yoksunluğunu geçtik, çoğunluğu çalışma alanlarında bile yeterince yetiş(e)memiş olup alternatif üretemeyen ama siyasi ve ekonomik çıkarlar bekleyen ve amaçlayan kadrolarla bu kadarı yapılabiliyor.

reis_77020b26af5dddda31a7ab5124dede40.jpg

Radikal adımlar gerek

Radikal atılımlarla İslâm’a yönelmedikçe değişen fazla bir şey de olmayacak. Korkarım Milletimize yazık olacak? Böyle iken yine de Cumhurbaşkanımıza sahip çıkma gereğini duyuyoruz. Birileri gibi çıkarımız olduğu için mi? Hamdolsun devletimize az çok hep vergi verdik, ama çayını içmedik, ihale de almadık. Talep etseydik belki alırdık ama emir almamak için ihale de istemedik. Bir diğer anlatımla dünya menfaatleri için değil batılperestlere, nefsimiz adına erdemli muktedir kardeşlerimize de baş eğmedik. Ama dualarımız ve “mirat haber. com” isimli sitemiz ve yazılarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz.

secde_b5456749f61089c0450d88cc222b16a9.jpg

Eğitim ve ekonomi modeli değişmeli

Ruhumuza yabancı olup akılcı ve bilimsel atılımlardan yoksun olan ana muhalefeti geçelim. İçlerinde iyiler olsa da siyasi yapılarında hayır yok. Ama içimizden çıkanlardan alternatif kadrolar olarak ümitvar olmalıyız. İstiyoruz “Deva” bulalım. “Gelecek” görelim. “İyi” olalım. Eğitim sistemimizin olumsuzluğu veya yetersizliği bir türlü giderilemedi. Ekonomide köklü bir değişiklik yapılamadı. Mevcut kan emici para/kredi sistemi ve faiz düzenine alternatif bir yapı oluşturulamadı. İstanbul Sözleşmesinden ayrılmamız yerinde ve isabetli bir karar olmuştur. Osmanlı Şer’iyye mahkeme kayıtlarında bir tane kadın cinayetine rastlanmaz. “Meselenin bitmesi için özümüze dönmeliyiz, DÖNMELERİN sözüne değil.” diyebilen Prof. Dr. Canan Karatay kadar basiret gösterilemedi ne yazık ki.

ayasofya_01f2d44d9ec3cbaff2238e98ed4ccdcd.jpg

Millet olarak değişmeliyiz

Anlaşılan odur ki millet olarak biz Hak olan İslâm’a doğru değişip gelişmedikçe Allah da bizi Batıl’lardan ve badirelerden halâs etmeyecek. (Ra’d 13/11)

O halde siyasilerden önce millet olarak bizler değişmeliyiz ki yöneticilerimiz bizden, biz de onlardan güç alarak ilahi yardıma hak kazanabilelim:

“Ey İman Edenler! Siz koyduğu İslami düzene döner, onu yaşamaya çalışarak Allah’a yardım ederseniz, o da siz yardım eder ve size muhtaç olduğunuz mücadele azmini verir.” (Muhammed 47/7)

“Allah da size yardım ederse, artık hiçbir güç sizi mağlup edemez. Eğer O sizi bırakıverirse, ondan sonra size kim yardım edebilir? Müminler ancak Allah’a güvenip dayanmalıdırlar.” (Al-i İmran 3/160)