Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2491.76
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bitlis, Muş ve Adana'da okullar tatil edildi

Türkiye'de yurt genelinde 2 gündür süren yoğun kar yağışı sonrası çok sayıda yerleşim yerinde eğitime ara verildi. Bitlis, Muş ve Adana'da okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.
Bitlis, Muş ve Adana'da okullar tatil edildi
20 Aralık 2021 16:43:31
Türkiye'de yurt genelinde 2 gündür süren yoğun kar yağışı sonrası çok sayıda yerleşim yerinde eğitime ara verildi. Bitlis, Muş ve Adana'da okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği haberleri gelmeye başladı. Bitlis, Muş ve Adana'da okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

ADANA

Adana'nın Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da eğitime bir günlük ara verildi.

Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil olacağı açıklandı. Tufanbeyli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları amacıyla 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

MUŞ

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 21 Aralık 2021 Salı günü il genelinde (yatılı okulların pansiyon kısmında kalan öğrenciler hariç olmak üzere) eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin ise 21 Aralık 2021 Salı günü idari izinli sayılacağı bildirildi.

BİTLİS

Bitlis’te 3 gündür aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı, kent merkezindeki bütün eğitim kurumlarında bugün ve yarın eğitim-öğretime ara verildi.

Bitlis’te kar yağışı 3 gündür etkili olurken, kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetre, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştı. Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin yolları açma çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, Bitlis ve ilçelerinde 10 ayrı şantiye 75 personel ve 50 iş makinesi ile yıl boyu karla mücadele çalışmalarını sürdüreceklerini, kapanan köy yollarını en kısa sürede yeniden ulaşıma açacaklarını söyledi.

Valilik tarafından da kent merkezinde okulların 2 gün tatil edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 20.12.2021 Pazartesi öğleden sonra ve 21.12.2021 Salı günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 20.12.2021 Pazartesi öğleden sonra ve 21.12.2021 Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir"

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının aralıklarla yarına kadar devam edeceğini bildirdi.