Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2324.69
BIST 100
9117.36
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​ 'Terör' ve 'tecavüz'le anılan CHP'de skandalsız gün yok

CHP Milletvekili Teoman Sancar'ın istifasının perde arkasında partiyi sarsacak 'iğrenç bir skandal'ın olduğu öne sürüldü. Bu nedenle Sancar'ın apar topar CHP'den istifa ettirildiği iddia edildi
​ 'Terör' ve 'tecavüz'le anılan CHP'de skandalsız gün yok
02 Mart 2021 01:47:48
CHP Milletvekili Teoman Sancar'ın istifasının perde arkasında partiyi sarsacak 'iğrenç bir skandal'ın olduğu öne sürüldü. Bu nedenle Sancar'ın apar topar CHP'den istifa ettirildiği iddia edildi

ÖZLEM DOĞAN

PKK’nın sözcüsü HDP’ye ve 15 Temmuz’da 251 vatandaşımızı şehit eden hain terör örgütü FETÖ’ye verdiği destekten ötürü kendi seçmeninden de büyük tepki alan CHP’de skandallar bitmiyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, son zamanlarda tazminat cezası ödemeyi göze alarak AK Partililere hakaret yağdırmasının sebebi belli oldu: Partideki ‘tecavüz’ olaylarını gündemden düşürmek. Ancak mızrak çuvala sığmıyor. HDP ve LGBT’lilere yakın durmaya gayret eden CHP’de yine bir ‘tecavüz’ iddiası patlak verdi.

chp lgbt_95c3d24ff9604a37820a8fa7da9686bc.jpeg

Onurlu bir istifa değil

CHP içinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını örtbas eden parti yöneticilerinin tüm çabasına rağmen olaylar patlak vermeye devam ediyor. Son olarak CHP’den istifa eden Teoman Sancar’la ilgili ortaya atılan iddialar ise CHP’yi sarsacak türden. Küresel çöplük, toplum ahlakını baltalayan LGBT’ye her fırsatta arka çıkan CHP’nin Sancar’ın ortaya çıkan eşcinsel kayıtları yüzünden istifasını istediği iddia ediliyor. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın ‘ayıp’ bir olaydan dolayı, CHP yönetimince istifa ettirildiği öne sürüldü. Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyadan, “Sancar’ın istifası onurlu bir istifa değil. Nedeni duyulduğunda yer yerinden oynayacak. CHP bu olayın altından kalkamaz” diye yazdı. CHP tabanı da partinin ortaya koyduğu politikadan son derece rahatsız. CHP içinde yaşanan tartışma, istifa ve skandalları Siyaset Bilimci Onur Erim ve Siyaset Bilimci Dr. Ali Aslan Milat’a değerlendirdi.

ali aslan seta_8eae007989780f66fb56d935ebc11fc3.jpg

Tabanı CHP’den rahatsız

CHP’nin ortaya koymaya çalıştığı resimle pratikleri arasında büyük fark olduğunu ifade eden Dr. Ali Aslan, “CHP’nin Atatürkçü çizgiden kayıp PKK sözcüsü HDP ile ittifakına tepki gösterenlerin yanı sıra muhafazakâr isimlere yakınlaştığı için ideolojik anlaşmazlık yüzünden partiden ayrılanlar da var. CHP içinde son dönemde yaşanan cinsel taciz olaylarının üstünün kapatılmasından rahatsız olanlar da söz konusu. CHP teşkilatındaki tecavüz vakalarının üstünün kapatılması, parti içindeki insanları ve tabanı rahatsız ediyor” dedi.

Millet İttifakı sarsılmış durumda

Millet İttifakı’nın bütünlüğünün sağlanmasına yönelik önemli bir adım atılamadığını belirten Aslan, “AK Parti’nin Saadet Partisi’ne yönelik attığı adımlar Millet İttifakı’nı sarsmış durumda. Fezlekelerle ilgili olarak da İyi Parti’ye ‘Ya PKK’dan yana ya da devletten yana karar vereceksin’ seçimi İYİ Parti içinde de bir ayrım meydana getirdi. Muhtemelen bu durum da CHP üzerinde baskı yapıyor. Üstelik CHP, HDP’ye verilen tepkilere karşı savunma kalkanı oluşturamıyor. İttifakın en büyük ortağı olarak kendi içinde zayıflık göstermesi dolayısıyla diğerleri de tutunamıyor. Erdoğan düşmanlığı ve parlamenter sistem söylemi dışında hepsini bir arada tutacak ortak bir zeminleri yok. Bu kadar hazırlıksız olan bir ittifak neden erken seçim çağırısı yapar bunu da sorgulamak lazım” ifadelerini kullandı.

onur erim_147f550cc0c0332d63353619614c9bbb.jpg

Halk CHP’ye cezayı sadıkta kesiyor

Tecavüz skandallarıyla başlayan ve son istifada da nahoş bir durum olduğu iddia edilen hadiselerde CHP’nin kayıtsızlığına dikkat çeken Onur Erim şöyle konuştu: “Her kurumda çürük elmalar olabilir fakat bunlara verilen tepki önemli. CHP gibi kurumsal yapıların normalin de üzerinde reaksiyon vermesi beklenir. Siyasi eğilimi ne olursa olsun hiçbir kesimin kabul edemeyeceği olaylarda yüz yıllık geçmişi olan ve bunca insanın oy verdiği CHP gerekenin üstünü bırakın, gerekenin altında bile tepki vermiyor. Bireysel hakları gözetelim derken toplumun hassasiyetlerini gözetmiyor, bu yüzden de yıllardır yüzde 25’in üstüne çıkamıyor. Toplum da bunun cezasını CHP’ye sandıkta kesiyor.”

abimi hdpden geri istiyorum_b4b90390f26957465f8dcbadf51a1bb2.jpg

Abim Kemal’i HDP’den geri istiyorum

CHP içinde istifalar ve skandallar sürerken Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde evlatlarını HDP’den geri isteyen Diyarbakır Annelerine destek amaçlı olarak ziyarete gitti. Abisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu HDP’den geri isteyen Celal Kılıçdaroğlu, “Abim, dostlarım dediği HDP ve İyi Parti’ye bağlı kaldığı için burada evlatlarını geri isteyen anneleri görmezden geliyor. Oysa buradaki anneler ne para istiyor ne de pul, sadece evlatlarını geri istiyorlar. Selahattin Demirtaş için Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceğine bu analar için Ankara’dan Diyarbakır’a yürüsün. Maalesef CHP’de rüşvet, fuhuş, tecavüz, ne ararsan var” diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan