Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.50
Gram Altın
2496.56
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2017 YDS sonuçları açıklandı

YDS'ye giren binlerce adayın heyecanla beklediği gün geldi, çattı. ÖSYM'nin sonuç sayfasından erişime açılacak olan 2017 YDS sonuçlarının bugün açıklanacağı belirtildi.
2017 YDS sonuçları açıklandı
05 Ekim 2017 12:27:00
YDS'ye giren binlerce adayın heyecanla beklediği gün geldi, çattı. ÖSYM'nin sonuç sayfasından erişime açılacak olan 2017 YDS sonuçlarının bugün açıklanacağı belirtildi.

17 Eylül'de gerçekleşen YDS'nin ardından adayların gözü kulağı ÖSYM'den gelecek olan açıklamaya çevrilmişti. Yapılan duyuruya göre 2017 YDS sonuçlarının 5 Ekim'de açıklanacağı söylendi.Bu nedenle sabah saatlerinden itibaren sınava giren adaylar YDS sonuçları heyecanını yaşamaya başladı. Son gelişmelere göre ise ÖSYM resmi internet sitesinden YDS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve binlerce adayın katılım sağladığı YDS sonuçları için beklenen gün geldi. 2017 YDS sonuçları bugün saat 23:59'a kadar açıklanması bekleniyor.

YDS SONUÇLARI SORGULA YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yabancı dil bilgisinin değerlendirilebilmesi için yapılan YDS sonuçları sorgulama işlemi için yazımızın sonunda bulunan bağlantı adresine tıklayınız. Sonrasında YDS sınav sonuçları sorgulama işlemi için açılan sayfada öncelikle T.C. kimlik numaranızı giriniz. Ardından sınava kayıt yaptırırken almış olduğunuz aday şifremizi giriniz.

Son olarak bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra ise "Gönder" butonuna tıklıyoruz.

Bu adımları uyguladığınız taktirde YDS sonuçları sorgulama işlemini tamamlamış olacaksınız.

YDS SINAVININ GEÇERLİLİK KOŞULLARI NELERDİR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

u2013 Sınava, atandığı salonda girmesi,

u2013 SINAVA GİRİŞ KODU'nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

u2013 Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

u2013 Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,

u2013 Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması

u2013 Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

u2013 Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,

u2013 Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yabancı Dil Sınavı'nda toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. 4 yanlış cevabın 1 doğru cevabı götürmediği sınavda her sorunun değeri 1,25 puandır. YDS puan hesaplama için verilen doğru cevap ile 1,25'i çarparak kaç puan aldığınızı bulabilirsiniz. YDS puan hesaplama için diğer seçenek YDS puan hesaplama aracını kullanmaktır. YDS puan hesaplama için doğru cevap sayınızı yazıp hesapla butonuna basarak sınavdan alacağınız puanı YDS puan hesaplama aracı yardımıyla bulabilirsiniz.