Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2308.31
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Şubat mağduriyetleri bitiyor

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Mahmut Kaçar, yeni kanun teklifinin meclise sunulduğunu, çıkacak kanun ile 28 Şubatta işten çıkarılanların geri dönebileceğini söyledi.
28 Şubat mağduriyetleri bitiyor
29 May 2013 00:00:00
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Mahmut Kaçar, yeni kanun teklifinin meclise sunulduğunu, çıkacak kanun ile 28 Şubatta işten çıkarılanların geri dönebileceğini söyledi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

'28 Şubat' döneminde yaşanan mağduriyetlerin ortadan kalkması için yeni kanunlar yolda. Milat'a konuşan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Mahmut Kaçar, yeni kanun teklifinin meclise sunulduğunu, çıkacak kanun ile 28 Şubatta işten çıkarılanların geri dönebileceğini söyledi.

İnanç özgürlüğüne darbe vuruldu

28 Şubatın bedeli ülkeye çok ağır yük yüklediğini ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, "Bankalar hortumlandı, kırmızı sermayeler yapıldı. En önemli bedeli de çalışanlar ödedi. İki şekilde bedel ödediler; birincisi çalışanlar ekonomik alanda iyileştirme isterken, hükümetler bunların görmezden gelerek türlü bahanelerle zam yapmaktan kaçındı. 28 Şubat sürecinde milletin cebi bir gecede boşaltıldı. İşten çıkarılmalar oldu" diye konuştu.

İnanç özgürlüğü engellendi

28 Şubat sürecinde milletin kılık kıyafeti bahane gösterilerek, inanç özgürlüğünün yok sayıldığını hatırlatan Kaçar, "İkinci boyutun da ise; insanlar inandıkları değerlerden dolayı baskı altına alındı. Kimilerinin başörtüsünden dolayı görevine son verilirken, kimleri ise türlü bahanelerle hapishanelere atıldı" dedi. Normalleşme süreci ile yaşanan bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasının planlandığını anlatan Kaçar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hükümet, 28 Şubat mağduriyetleri biliyor, buna göre adımlar atıyor. 28 Şubatta memuriyetten atılanların, bu atılma sürecinde geçmişe dönük borçlanmalarının kurumları tarafından ödenmesi ve o yılların emekliliklerine yansımasıyla ilgili kanun teklifimiz oldu. Kanun teklifi geçen sene torba konunu ile yasalaştı ve mağduriyetler kaldırıldı. Görevine geri dönenler oldu."

Yeni kanun yolda

Mecliste yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışıldığını açıklayan Kaçar, "Çalıştıkları kuruma dönmek isteyenler kadro problemi yaşıyordu, yeni kanunla birlikte bu problem ortadan kaldırılıyor. 28 Şubatta memuriyetten atılan insanlar çalışmak istedikleri kuruma dönebilecek" şeklinde konuştu. Türkiye genelinde düzenli anket çalışmaları yapıldığının altını çizen Kaçar, "Bütün bölgelerde ciddi anlamda destek görüyoruz. Bu desteği Doğu ve Güneydoğu'da da görüyoruz. Özellikle çözüm süreci ile birlikte destekte arttı. Doğu ve Güneydoğu'da destek Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu görüyoruz. Şanlıurfa'da AK Parti'ye destek yüzde 64 civarında. Bitlis, Adıyaman gibi çevre illerde de destek aynı şekilde yüksek" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan