Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2432.17
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Şubat zihniyeti hortladı

28 Şubat sürecinde masa başı haberleri ile toplum mühendisliği yapan Cumhuriyet'in yeni hedefi 'Sunni-Alevi' kavgası çıkartmak.
28 Şubat zihniyeti hortladı
17 May 2013 19:15:00
28 Şubat sürecinde masa başı haberleri ile toplum mühendisliği yapan Cumhuriyet'in yeni hedefi 'Sunni-Alevi' kavgası çıkartmak.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Ankara'da bir lisede bir öğretmenin, okulda mescit açılması için öğrencileri dilekçeye imza atmaya zorladığı ve dilekçeyi ailelerine imzalatmayan öğrencileri 'Alevi ve komünist' diyerek sıralarını ayırdığı şeklinde önceki gün Cumhuriyet gazetesi tarafından servis edilen haberlere tepkiler sürüyor. Okul yönetimi haberi yalanlarken, Eğitim-Bir- Sen olayın arka planını araştırdı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise inceleme başlattı. 28 Şubat mantığıyla masa başında üretilen haberin ise kirli bir tezgah olduğu ortaya çıktı.

Kirli bir oyun

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Cemil Erkan, yaptıkları ön incelemenin ardından bugün bir açıklama yaptı. Erkan, "Ankara'da Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin 15.05.2013 tarihli sayısında çıkan "Alevi Sünni ayrımı" başlıklı haber gerçekleri yansıtmadığı gibi kirli bir oyunun da işaretlerini taşımaktadır" dedi.

Kişisel hesapları var

"Öğretmen öğrencileri sıralara ayrı oturttu spotuyla verilen habere konu edilen hususlar tam bir düzmece ve çarpıtmadır" diyen Erkan, "Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde bir grup öğrencinin okulda dini vecibelerini yerine getirebilecekleri yer gösterilmesi taleplerini önlemek için organize bir hareketle mühendisliğe soyunan ve 28 Şubat'ta görmeye alışık olduğumuz düzmece haberlere sarılanların kirli tezgahları sırıtmaktadır.

Tezgahları deşifre olacak

Okulda mescit açılması için öğrencilerin ailelerinden imzalı dilekçe getirmeleri yönünde baskı yaptığı iddiası ile hedefe oturtulan Tarih Öğretmeni Nuri Işık'ın dilekçe getirmeyen öğrencileri alevi suni diye ayrı oturtarak "Komünistler ve Aleviler kucak kucağa oturan milletlerdir" dediğini iddia edenlerin attıkları iftiradan yüzleri kızarmalıdır. Bunu organize edenlerin kimler olduğunu ve kimleri maşa olarak kullanmaya çalıştıklarını biliyoruz. Okulun huzurunu bozmaya ve öğrenciler tarafından sevilen birkaç öğretmeni okuldan göndermeye yönelik tezgah kuranların yaptıkları kirli oyun deşifre olacaktır. Kendi kişisel hesaplarına ve husumetlerine öğrencileri alet ederek yol almaya çalışanların iğrençliklerinin kesinlikle ortaya çıkacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.