Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2502.10
BIST 100
9666.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28'lik bakan yine konuştu!

Avusturya basını Başbakan Erdoğan'ın ziyaret edeceği Viyana'da Türkçe eğitim verecek 'imam hatip' okulu açılması planına tepki gösterdi.
28'lik bakan yine konuştu!
19 Haziran 2014 13:06:00
Avusturya basını Başbakan Erdoğan'ın ziyaret edeceği Viyana'da Türkçe eğitim verecek 'imam hatip' okulu açılması planına tepki gösterdi.

Avusturya gazetelerinde çıkan haberlerde Türk Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı'yla birlikte bir imam hatip açmaya hazırlanması, Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon bakanlıklarını alarma geçirdi.

Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, okulda Türkçe'nin ana eğitim dili olmasına tepki göstererek, "Bu tamamen yanlış bir yaklaşım" diye konuştu.

Ülkenin ikinci büyük Türk örgütü İslam Federasyonu'nun sözcüsü Yakup Geçgel ise, başkent Viyana'daki eğitim merkezlerinin imam hatip projesi için son derece uygun bir yer olduğunu söyledi. Geçgel, 80 öğrencikapasiteli kurulması planlanan okul sayesinde Avusturya'da imam yetiştirebileceklerini, böylelikle daha iyi imamlara sahip olacaklarını kaydetti.

Geçgel, AK Parti yönetiminin özel okula yüklü miktarda para aktardığı iddialarını ise reddederek, öğrencilerden harç alınacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 Faaliyet Raporu'nda, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle yurtdışında yaşayan Türklerin çocuklarının eğitimi için Viyana'nın yanı sıra, Fransa Strazburg kentinde ve ABD'nin New Jersey eyaletinde bazı binaların imam hatip lisesi olarak faaliyet göstermesi yönünde de çalışmaların sürdüğü belirtimişti.

Avusturya'da imamlık eğitimi halen birkaç üniversitede Almanca olarak veriliyor.

Kaynak: Vatan