Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.41
Gram Altın
2488.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

3. SEVİYE ACİL DURUM NE DEMEK?

Dünya Sağlık Örgüyü ,Türkiye'de yaşanan ve on ili derinden sarsan deprem için 3. seviye acil durum ilan etti.
3. SEVİYE ACİL DURUM NE DEMEK?
08 Şubat 2023 12:37:02
Dünya Sağlık Örgüyü ,Türkiye'de yaşanan ve on ili derinden sarsan deprem için 3. seviye acil durum ilan etti.

Dünya Sağlık Örgüyü ,Türkiye'de yaşanan ve on ili derinden sarsan deprem için 3. seviye acil durum ilan etti.

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve şiddeti oldukça yüksek olan iki ayrı deprem toplamda on ili etkiledi. Dünyanın da gündeminde olan Türkiye depremi sonrasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü olarak görev yapan Dr. Hans Kluge, acil durumlar için en yüksek seviye olarak görülen 3. seviye acil durum ilan ettiklerini duyurdu. 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depremin meydana geldiği on ilde OHAL ilan edildiğini açıkladı.

3. SEVİYE ACİL DURUM NEDİR?

3. seviye acil durum nedir sorusunu merak edenler için, bu durum acil durumlar arasında en yüksek olarak ilan edilen acil durum seviyesi olarak ön plana çıkar. Yani 3. seviye acil durum seviyesi, acil durumlar için kabul edilen en yüksek seviyedir. 3. seviye acil durum ilan edilmesi demek, Dünya Sağlık Örgütü kapsamında bulunan tüm kurumların bütün varlıklarını seferber etmesi anlamına gelir. Suriye'nin kuzeybatı kısımları ile Türkiye'de yaşanan deprem ile alakalı değerlendirme sunumu yaptıklarını açıklayan DSÖ, 3. seviye acil durum ilan ettiklerini duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü olan Dr. Hans Kluge yaşanan deprem ile alakalı açıklamalar yaptı. Dr. Hans Kluge yaptığı açıklamada; “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

deprem_33eb05bdec248edd64aebd3498a091ad.jpg

DSÖ 3. SEVİYE ACİL DURUM İLAN ETTİ

Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatı kısımlarında yaşanan deprem sonrası DSÖ 3. seviye acil durum ilan ettiğini duyurdu. Türkiye'de meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki farklı deprem ile toplamda on il durumdan ciddi anlamda etkilendi. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışan vatandaşlar, çaba göstermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem illerinde OHAL ilan ettiğini duyurmasının ardından bir açıklama da DSÖ tarafından yapıldı. 3. seviye acil durum ilan edildiğini duyuran DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge açıklamasında; “Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (1)

Gültekin
ABD'nin kontrolünde olan DSÖ, ile tam koordineli çalışma elbette güzel olur ama, ülkemiz üzerinde hesapları olanlara nasıl güveniriz?
1 yıl 2 ay önce Yanıtla