Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2477.64
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi

Siirt'te bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, Muhammed Günaydın'ın yönettiği "Dur Bak Dinle Geç" filmi birinci seçildi.
5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi
19 Kasım 2022 14:45:37
Siirt'te bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, Muhammed Günaydın'ın yönettiği "Dur Bak Dinle Geç" filmi birinci seçildi.

Bu yıl 15-18 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi. Valilik himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesinin destekleriyle Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen festivalin kapanış töreni, Siirt Valiliği Konferans Salonu'nda kısa film tanıtımıyla başladı. Prof. Dr. Yasin Aktay'ın onursal başkanı olduğu, direktörlüğünü ise akademisyen ve yönetmen Ahmet Bikiç'in yaptığı festivalde, finale kalan 30 eserden kesitler izletildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, törende yaptığı konuşmada, festivale katılan eser sahipleri ile yapımcı, yönetmen, senarist ve oyunculara teşekkür etti. Festivale 10 ülkeden 182 eserin katıldığını belirten Hacıbektaşoğlu, "Çok değerli yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncularımızın da iştirak ettiği söyleşiler, özel film gösterimleri, atölye çalışmaları ve birçok etkinlikler oldu. Siirt'imizi gelecek sene büyük bir katılımla, coşkuyla, daha da gelişerek, büyüyerek bir programla buluşturmak istiyoruz." dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SENE İÇİN ŞİMDİDEN BAŞLADIK

Dört gün süren festivalin çok hızlı geçtiğini söyleyen Festival Direktörü Ahmet Bikiç, film gösterimleri ve söyleşilere katılımların çok iyi olduğunu belirtti. Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda ise konuşmasında, “Önümüzdeki dönem festivali daha nasıl Siirtlileştiririz kısmında insanlardan fikirler almaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sene çok daha güzel bir festival için şimdiden başladık” dedi.

DUR BAK DİNLE GEÇ’E BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Başkanlığını yapımcı Mehmet Canpolat'ın üstlendiği, yönetmenler Faysal Soysal ve Mehmet Güneri ile Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir ve Türk Medya Kanal Koordinatörü Filiz Zengin'in yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda, Muhammed Günaydın'ın yönettiği "Dur Bak Dinle Geç" filmi birinci seçildi.

Festivalde, Ramin Farzaneh ve Parisa Sadaei Azar'ın yönettiği İran yapımı "Lack" filmi ikinci ve yönetmen Sedat Kahraman'ın "Hırsız" filmi üçüncü oldu. Yönetmen Gülben Arıcı'nın "Kennedy'nin Doğuşu" filminin Jüri Özel Ödülü'nü aldığı festivalde, yönetmen Nihat Vuran'ın "Salto Mortale" filmi ise İbrahim Hakkı Hazretleri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Dereceye giren eser sahiplerine ödülünü Vali Hacıbektaşoğlu verdi. Festivale destek veren oyuncular Simge Selçuk, İpek Arkan ve Ömer Sevgin'e de plaket verildii. Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda da festivale desteklerinden dolayı Hacıbektaşoğlu'na plaket takdim etti.