Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.32
BIST 100
9109.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

67'incisi düzenlenen , 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'na 8 gün kaldı

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından olan 'Frankfurt Otomobil Fuarı' iki yılda bir düzenleniyor. Markaların ve otomobil tutkunlarının merakla beklediği fuar 12 u2013 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birbirinden yeni tasarımları, iç donanımlarıyla yeni modelleriyle fuarda yer alan markalar ve otomobil tutkanları için son 8 gün zor geçeceğe benziyor.
67'incisi düzenlenen , 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'na 8 gün kaldı
05 Eylül 2017 12:42:00
Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından olan 'Frankfurt Otomobil Fuarı' iki yılda bir düzenleniyor. Markaların ve otomobil tutkunlarının merakla beklediği fuar 12 u2013 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birbirinden yeni tasarımları, iç donanımlarıyla yeni modelleriyle fuarda yer alan markalar ve otomobil tutkanları için son 8 gün zor geçeceğe benziyor.

Fırat İpek

Duster efsanevi ilk kez Frankfurt'ta sahnelenecek

Yeni Duster'ın ilk gösterimi 2017 Frankfurt Fuarı'nda 12 Eylül'de gerçekleştirilecek. Modern, çekici ve sağlam dış tasarımın yanı sıra tamamen yeniden tasarlanan iç mekan ve yeni donanımlar da Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Lansmanının gerçekleştiği 2010'dan bu yana bir milyonu aşkın satış adedine ulaşan Duster olağanüstü başarı hikayesini devam ettirmeye hazırlanıyor.

Sağlam ve kaslı bir görünüme sahip

Yeni Duster'ın maceracı ruhu ve zorlu yolları aşma kabiliyeti, en son versiyonun güncellenen tasarımıyla ortaya konuyor. Modelin DNA'sına sadık kalan yeni tasarımı ile Duster'ın sağlam ve kaslı kişiliği, yeni ve lansman rengi Atakama Turuncusu ile vurgulanıyor.

Yeni Duster ön bölümde yapılan değişiklikler ve LED gündüz farları içeren yeni far tasarımı ile dikkat çekiyor. Diğer taraftan yatay çizgiler ve en uç köşelere yerleştirilen farlar modelin sağlam duruşunu pekiştiriyor. Dacia'nın kısa süre önce modellerinde uyguladığı dört kırmızı kareden oluşan arka far tasarımı Duster'da da göze çarpıyor.

Toyota, fuara damga vuracak

Toyota, Frankfurt Otomobil Fuarı'na yenilikleriyle damgasını vurmaya hazırlanıyor. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, iki özel temayla yeniliklerini sergileyecek olan Toyota, Türkiye'de üretilen ve tüm dünyada büyük satış başarısına ulaşan C-HR modelinin yeni konsepti C-HR Hy-Power'ı ilk kez bu fuarda beğenilere sunacak.

Toyota aynı zamanda efsanevi SUV modeli yeni Land Cruiser'ın örtüsünü de yine ilk kez Frankfurt'ta kaldıracak. Toyota'nın sağlamlık, dayanıklılık ve güvenilirlik sembolü olarak gösterilen ve 65 yıldan daha uzun bir geçmişe sahip yeni Land Cruiser'ın, sınıfında birçok ilki bir araya getiren yeni özellikleri otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak. Yeni Land Cruiser her türlü yol ve hava şartının üstesinden başarıyla gelen özellikleriyle sınıfında öncü olduğunu bir kez daha ortaya koyacak.

Opel, gücünü gösterece

Opel yeni 2.0 BiTurbo dizel motorunu 14-24 Eylül tarihlerinde Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı yeni Insignia Country Tourer ile birlikte görücüye çıkaracak. Alman Otomobil üreticisi, yeni motorunu Grand Sport ve Sports Tourer modelleri için de sunmaya başlayacak. Ülkemizde ise yeni Insignia'lar Kasım sonundan itibaren bu motor ile satın alınabilecek.

Yeni geliştirilen 2.0 dizel motor 4.000 devirde 210 hp güç üretirken, iki aşamalı turbosarjı sayesinde 480 Nm gibi yüksek bir tork değerini 1.500 devirden başlayarak sağlıyor (Insignia Grand Sport 2.0 BiTurbo için NEDC verileri: şehir içi 8.7 l/100 km, şehir dışı 5.7 l/100 km, ortalama 6.9 l/100 km, CO2 emisyonu 183 g/km). Yeni Insignia BiTurbo 0'dan 100'e 7,9 sn'de ulaşıyor ve 233 km/s maksimum hıza sahip.

Elbette böylesi bir gücün yola akıllı şekilde aktarılması gerekiyor. Bu nedenle en güçlü dizel seçenek standart olarak ilk defa yeni Insignia ile birlikte sunulan hızlı geçişlere sahip 8 ileri otomatik şanzıman ve yüksek teknoloji tork vektörleme özelliğine sahip dört çeker ile birlikte sunulacak.

Citrou00ebn, yeni C3 Aircross ile oldukça iddia

Citrou00ebn, 67'nci Frankfurt Otomobil Fuarı'nda uluslararası SUV atağının en yeni modeli C3 Aircross'un dünya lansmanını gerçekleştiriyor. 2012 ile 2016 yılları arasında tüm dünyada satış rakamları beş kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak isteyen Citrou00ebn, SUV kullanıcılarından ilham alarak yepyeni bir model olan C3 Aircross'u geliştirdi. Bir SUV'den beklenen; farklı ve canlı tasarım, hem nitelik hem de nicelik anlamında eksiksiz güvenlik, karakterli, konforlu ve kullanışlı araç özelliklerinin tamamı Citrou00ebn C3 Aircross'un iddiaları arasında yer alıyor. Citrou00ebn marka geleneği olan kullanıcı dostu konfor ve araç içi yaşantısındaki pratik detaylar Yeni C3 Aircross'un, SUV pazarındaki yoğun rekabette konumunu güçlendirecek.

Yeni Citrou00ebn C3 Aircross, güçlü, özgün ve canlı duruşu ile dikkat çeken, 4,15 m uzunluğunda kompakt bir SUV. Dört farklı tavan renk seçeneğine sahip olan C3 Aircross'ta toplam renk kombinasyonları 90'ı, kabin opsiyonları da 5'i buluyor. Kompakt yapısı sayesinde şehirde kıvrak, Grip Kontrol ve Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) ile maceraya hazır olan C3 Aircross, tasarruflu ve verimli benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip.

Honda, gelecek planlarını sergileyecek

Dünyanın önde gelen otomobil üreticisi Honda, 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nı, Avrupa otomobil ürün gamının elektrikle geleceğe hazırlanması planındaki sonraki adımları açıklamak için kullanacak. Markanın Frankfurt'taki odak noktasını gelecekteki seri üretim bir modelle ilgili önemli ipuçlarını bünyesinde barındıran Honda Urban EV Concept'in dünya prömiyeri olacak. Söz konusu dünya prömiyerinin yanı sıra, CR-V Hybrid Prototype ise yeni CR-V SUV'un Avrupa versiyonunu gözler önüne serecek. Bunun dışında Honda'nın standında markanın küçük sınıftaki başarılı temsilcisi yeni nesil Jazz ve 10. nesil Civic Hatchback'in yeni dizel motoru da sergilenecek.

Subaru, yeni bir çağ başlatıyor

Subaru, bu sene 67'ncisi düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, Subaru Global Platformu'nun ilk örneği yeni XV'yi sergileyerek yeni bir çağ başlatıyor.

Subaru'nun 2025'e kadar satışa sunacağı tüm elektrikli, hibrit ve içten yanmalı motorlu araçlarında kullanacağı Yeni Subaru Global Platformu'nu ilk kez XV modeliyle yollara çıkartıyor. Güvenlik, yol tutuşu ve elektronik destek sistemlerini bir arada daha verimli şekilde üretebilmek için geliştirilen yeni platform, markanın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirmelerden birisi olarak nitelendiriliyor. Yeni platform gövde sağlamlığı ve verimlilikte çok önemli gelişmeler sağlayarak tüketiciye ileri seviyede sürüş konforu sunacak. Yeni Platform, otonom sürüşe giden yolda da gereken altyapıyı sağlayacak.

Yeni Subaru XV, markanın müşterilerine sunacağı en önemli avantajların başına "Keyif ve İç Huzur"u yerleştiren "Prominence 2020" adındaki orta vadeli yönetim vizyonu kapsamında Avrupa'da piyasaya sunulan ilk stratejik model.

Lexus, yenilenen modelleriyle Frankfurt'ta

Lexus, 12-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı'na iki Avrupa prömiyeriyle katılacak. Lexus burada yenilenen NX kompakt crossover ve yenilenen CT premium kompakt hatchback modellerinin örtüsünü kaldıracak. Lexus NX, tanıtılmasının ardından kısa süre içerisinde Lexus'un global satışlarına büyük bir katkı sağladı ve dünya çapında üne kavuştu. Bu dikkat çekici crossover, yenilenen dış tasarımı, kabin teknolojileri ve yeni donanımlarıyla beklentileri aşmaya hazırlanıyor.

Premium otomobil üreticisinin, dünyanın ilk kompakt hibrit modeli olarak tanıttığı CT 200h, yenilenerek ilk kez Frankfurt'ta sergilenecek. CT 200h, son güncellemeyle birlikte sportif tarzını daha ileriye taşıyacak. Lexus standında aynı zamanda markanın ikon modelleri yeni LS ve süper coupe LC de sergilenecek.

Fiat 500 ruhu, Bulgari vitrinlerinde

Otomotiv tarihine yön veren, unutulmaz Fiat 500 modeli, 60'ıncı yaşını dünyanın dört bir yanında kutlamaya devam ediyor. Fiat 500 yeni nesliyle yeni yaşını kutlarken bir yandan da, İtalyan'ın ünlü markası Bulgari ile prestijli bir ortaklığa imza attı.

Bulgari'nin, ünlü İtalyan filmi "Roma Tatili"nden esinlenerek başlattığı kampanya kapsamında, özel çömlek tekniğiyle tasarlanan 1.600 adet Fiat 500 minyatürü, 300 farklı Bulgari mağazasında, vitrinlerdeki yerini alıyor. 1965 ile 1972 yılları arasında üretilen kült Fiat 500F modelinin 1:6 ve 1:12 ölçeğinde küçültülmüş versiyonları, üzerlerinde Bulgari'nin el işçiliğiyle ortaya çıkardığı değerli mücevherleri sergilemekte kullanılacak. Değerli mücevherler, beyaz renkli minyatür otomobillerin jant kapaklarında, farlarında, stoplarında, tamponlarında ve kapı kollarında sergilenecek. Bu işbirliği ile iki ünlü marka bir arada İtalyan ruhunu bir kez daha gözler önüne sermesi hedefleniyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan