Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2489.02
BIST 100
9553.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

7’sinde neyse 70’inde de aynı! CHP zihniyeti asla değişmez

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı mağdur işçiler eylemlerine devam ediyor. Bir mesajla işten çıkarıldıklarını, çocuklarının okul masrafını, ev kirası gibi zaruri ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını bilemeyen mağdurlar, ‘CHP asla değişmeyeceğini göstermiş oldu’ diyorlar.
7’sinde neyse 70’inde de aynı!  CHP zihniyeti asla değişmez
06 Eylül 2019 00:02:00
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı mağdur işçiler eylemlerine devam ediyor. Bir mesajla işten çıkarıldıklarını, çocuklarının okul masrafını, ev kirası gibi zaruri ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını bilemeyen mağdurlar, ‘CHP asla değişmeyeceğini göstermiş oldu’ diyorlar.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP’li Ekrem İmamoğlu hiçbir işçiyi çıkarmayacaklarına dair seçim öncesi söz verdiği halde seçim sonrası bir mesajla yaklaşık 5000 İBB çalışanının işine son verildi. CHP’li Başkan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi koltuğuna oturduktan kısa bir süre sonra başlayan bu işçi kıyımına tepkiler sürüyor. Belediye binası önünde eylem yapan işçiler işlerini geri istiyor. İBB’den atılan mağdur işçiler Ahmet Burak Kocakoç, Erdal Badem, Murat Mican, Hasan Zengin ve Yasin Metin Gürses Milat’a konuştu.

İki gün sonra düğünüm var, işsiz kaldım

İşten atılmadan önce Metro İstanbul projesinde İstanbul güvenliğe bağlı güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Burak Kocakoç, “Seçim vaadinde bulunurken bize işçi çıkarmayacaklarının sözünü vermişlerdi. Metro projesine yeni atadıkları Ahmet Can Buğday tek tek bizimle el sıkışıp ‘korkmayın, size hiçbir şey olmayacak’ demesine rağmen bir mesajla işten attılar. Biz de mağdurlar olarak hakkımızı arıyoruz. Aramızda engelli vatandaşlar, çocukları olanlar var. Benim iki gün sonra düğünüm olacak ve düğün arifesinde işten atıldım. Hakkımızı arıyoruz, direnmeye de devam edeceğiz” dedi.

CHP zihniyeti asla değişmez

Bir zihniyetin 7’sinde neyse 70’inde de aynı olduğunu ifade eden Kocakoç, “Dün bana dedem CHP ile alakalı ne anlattıysa bugün de aynı zihniyet devam ediyor. Değişmeden bugüne geldikleri belli. İstanbul halkı bu kişilere oy verdi ama CHP yine hüsrana uğrattı. Çoğunluk CHP’ye oy verdiğine pişman oldu. Bir sonraki seçimde bunun karşılığını görecekler” diye konuştu.

Bu işe tepeden inme girmedim

İBB’de makine ikmal bölümü solüsyon üretim tesisinde çalışırken işten atılan Erdal Badem, “Çalışma esnasında makine bakımı yaparken mesajla işime son verildi. Çok şaşırdım. Elim kolum bağlı bir hüsran yaşadım. Ben tepeden inme bu işe girmedim. Tamamen görüntülü olarak kayda alınmış sözlü ve uygulamalı mülakatlar geçirdim. Yirmi evrak getirdim. Altı tanesi ustalık belgem var. Ben bu mesleğe yirmi yılımı verdim, işin ehliyim. Ayrım yapmadan, parti gözetmeksizin hareket edilmesi lazım. İmamoğlu sözünde durmalı” ifadelerini kullandı.

Onurumuzu kırdılar

İBB yol bakım müdürlüğünde İSFALT’a bağlı olarak çalışırken işine son verilen Murat Mican, “Bulunduğumuz şantiyeden çıkarılmamız çok onur kırıcıydı. 2016 yılında işe giriş başvurumu yapmıştım. Dönüş Mart ayında oldu. Sözlü ve uygulamalı mülakatlara girdim. Tüm belgelerimle geldim. Biz ekmeğimiz için buradayız. Ben bankamatik memurunun ne olduğunu bile anlamadım. İşe giriş çıkış saatimiz belli, mesai saati ne yaptığımız da belli. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Günlerdir birçok kişi belediyeye CV bırakıp gidiyor. Bunun da takipçisi olacağız. Bir yerlerden baskı yiyorlar sanırım. Başkalarını alabilmek için bizi mi işten attılar, onu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sel felaketinde iş başındayken kovdular

İşbaşında olduğu süre içinde çok önemli yerlerde görev yaptığını belirten İSFALT yol bakım çalışanı Hasan Zengin, “Eminönü’ndeki sel felaketinde su tahliyesini, yeraltı çarşısında patlayan taşları yaptım. Merdivenleri yaparken de mesajla işten atıldığımı öğrendim. Gece yarılarına kadar çalışmamızın karşılığı bu olmamalıydı. Hepimizin ailesi, çocuğu var. Bizi zor durumda bıraktılar” dedi.

Ailelerimiz de çok etkilendi

İşten çıkarmalardan ötürü ailelerin çok etkilendiğini söyleyen İBB yol bakım kaldırım ustası Yasin Metin Gürses şöyle konuştu: “Hepimiz çoluk çocuk sahibi insanlarız. Ev geçindiriyoruz, evimiz kira. Ailelerimiz de durumdan etkilendi. Bizim derdimiz partiyle filan değil. Gelip kamera kayıtlarını incelesinler. Herhangi bir işten kaçma olayı varsa beni çıkarmalarına bir şey demem. Ama öyle bir şey asla söz konusu değil. Yaptığımız işte bir sorun var mı buna bakmaları gerekiyordu.”