Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2498.22
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

82 yaşındaki kanser hastası sağlığına kavuştu

Gırtlak kanseri ile mücadele eden 82 yaşındaki adam, Balıkesir Şehir Hastanesi'ndeki ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Uzmanlar ise, gırtlak kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti.
82 yaşındaki kanser hastası sağlığına kavuştu
11 Eylül 2021 01:00:00
Gırtlak kanseri ile mücadele eden 82 yaşındaki adam, Balıkesir Şehir Hastanesi'ndeki ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Uzmanlar ise, gırtlak kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Gırtlak kanseri olan 82 yaşındaki bir vatandaş, Balıkesir Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinden Dr. Seda Arslan ve Dr. Tuğba Tulacı hastalıkta erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Tedavi süreci 15 gün

Uzun süredir ses kısıklığı şikâyeti olan 82 yaşındaki H.B'nin yapılan muayenesine ses telinde kitle olduğu tespit edildi. Ayrıntılı yapılan radyolojik tetkiklerinde gırtlak girişi bölgesinde ve ses telleri altı bölgesine uzanımı olduğu görüldü. Biyopsi ve tetkik sonuçları ile ileri evre gırtlak kanseri tanısı alan hastanın gırtlağın tamamı ve kanser yayılımı izlenen tüm dokular alındı, Ameliyat sonrası yoğun bakımda takip edilen hasta 15 gün sonra ailesine gerekli eğitimler verilerek taburcu edildi.

WhatsApp Image 2021-09-11 at 12.00.09_4a5029232059a44ab46998c5253a97d2.jpeg

Ani ölüme sebep olabilir

Öte yandan bu tür kitlelere müdahale edilmemesi halinde nefes borusunun tıkanmasına bağlı ani ölümler, ciddi kanamalar ve yutkunma güçlüğü görülebiliyor. Erken teşhis ise kritik bir tol oynuyor.

Erken teşhis, doğru ameliyat ve ameliyat sonrası tedavi ve takip süreci ile yüz güldüren sonuçlar elde edildiğini ifade eden Dr. Seda Arslan, Şehir Hastanesi – Üniversite işbirliği ile Balıkesir halkına aynı sağlık tesisi içerisinde tanı, ameliyat ve tedavi sürecini oluşturabilmenin büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Arslan, ''Baş boyun kanserleri, yerleştikleri bölgenin şah damarı, beyin, göz gibi önemli hayati yapılara yakın olması ya da soluk ve yutak girişi gibi fonksiyon kaybının hayati riskler oluşturduğu bölgelere yerleşmesi sebebiyle tedavisi zor olan kanserlerdir. Erken tanı, doğru ameliyat ve ameliyat sonrası tedavi ve takip süreci ile yüz güldüren sonuçlar elde ediliyor.'' şeklinde konuştu.