Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2429.03
BIST 100
9803.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'de LGBT terörü: 6 kişi öldürüldü

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde bulunan The Covenant adlı özel Hristiyan okuluna silahlı saldırı gerçekleştirildi..
ABD'de LGBT terörü: 6 kişi öldürüldü
29 Mart 2023 12:38:01
ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde bulunan The Covenant adlı özel Hristiyan okuluna silahlı saldırı gerçekleştirildi..

ABD’nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde bulunan The Covenant adlı özel Hristiyan okula sabah saatlerinde giren saldırgan 3’ü çocuk 3’ü okul görevlisi 6 kişiyi öldürdü.

Yetkililerden, trans olan 28 yaşındaki saldırganın Audrey Hale The Covenant School okulunun eski öğrencisi olduğu öğrenildi.

Metro Nashville Polis Departmanı, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, saldırganın üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunduğunu ve polislerin olay yerinde onu öldürdüğünü belirtti.

Ayrıca Polis Şefi John Drake, polisin saldırganın transseksüel kimliğinin saldırı nedeninin bir parçası olup olmadığını incelediğini söyledi. "Daha fazlasını öğrendikçe, bunu kesinlikle duyuracağız, ancak şu anda bunun gerçekten bir rol oynayıp oynamadığından emin değiliz" dedi.

Polis Şefi John Drake, polisin, tetikçinin "o okula gitmek zorunda kaldığı" için bir miktar "kızgınlık" beslemiş olabileceğine inandığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Ailesine karşı da saldırı planlıyordu

Şef John Drake bu sabah CBS'ye verdiği açıklamada, Hale'in evini incelerken saldırganın odasında başka silahların ve haritaların bulunduğunu ve muhtemelen kendi ailesine karşı da dahil olmak üzere daha fazla saldırı düzenlemeyi planladığını söyledi.

Trans olması kimseyi şaşırmamıştı

Mailonline haber sitesinin saldırganın eski sınıf arkadaşlarıyla yaptığı röportajda, Audrey Hale’un sıkı bir hristiyan ailede doğduğunu ve ailesinin onun erkek olma kararını kabul etmediğini söyledi.

Hale’un eski sınıf arkadaşı saldırganın okul döneminde çok sosyal ve aktif bir öğrenci olduğunu, onun trans olmasına kimsenin şaşırmadığını hatta okuldaki LGBT topluluklarının onu çok iyi karşıladığını ve genel olarak hiçbir problem yaşamadığını belirtti. Okul arkadaşı ve kadının komşuları bu haberi görünce, “çok şaşırdık, ondan bunu beklemiyorduk, çok tatlı biriydi” diye betimledi.

Muhafazakarlara karşı savaş

Polislerin saldırganın motiflerinin daha belli olmadığını ver araştırıldığını söylerken, Los Angeles Times internet gazetesi, bunun muhafazakarlara karşı bir savaş olabileceğini belirterek, yakın zamanda transseksüel gençlere yönelik cinsiyet değiştirme yasağının onaylanması ve travestilerin veya diğer "erkek veya kadın taklitçilerinin" çocukların yakınında herhangi bir yerde 'drag' performans göstermesini yasakladığı yasayı hatırlattı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da, Nashville'deki saldırı hakkında Başkan Joe Biden'ın bilgilendirildiği kaydedildi.