Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2439.90
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aile hikayeleri objektiflere yansıdı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Fotoğraflarla Aile' konulu ve aile hikayelerinin objektiflere yansıdığı ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor.
Aile hikayeleri objektiflere yansıdı
13 Eylül 2013 00:00:00
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Fotoğraflarla Aile' konulu ve aile hikayelerinin objektiflere yansıdığı ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

MİLAT/ ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gelenekselleştirdiği Ulusal Aile Fotoğraf Yarışması'nın bu yıl üçüncüsünü düzenliyor. Ailelerin kendi hikayelerini kendi objektifleriyle anlatacakları yarışma; "Ailede Sevgi" ve "Çalışan, Üreten Aileler" temalı iki kategoride gerçekleşecek.

Üç fotoğrafa 2 bin lira

Toplumda aile olgusuna dikkat çekmek ve aile konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla organize edilen Üçüncü Ulusal Aile Fotoğrafları Yarışması'na başvurular 1 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecek. Ailenin yükselen bir değer olarak ön plana çıkarılması hedeflenen yarışmada her iki kategoride dereceye girecek üç fotoğrafa 2 bin lira değerinde başarı ödülü verilecek.

50 eser sergilenecek

Yarışma fotoğraf sanatı ile ilgilenen herkese açık olacak ve yaş sınırı olmaksızın katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü yaklaşım ve yorumu kullanmakta serbest olacak. Değerlendirme jürisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi ile fotoğraf sanatçıları Prof. Dr. Adnan Ataç, Prof. Dr. Güler Ertan, İbrahim Demirel, Sami Türkay, Tansu Gürpınar ve Zeynel Yaşilay'ın bulunduğu yarışma sonunda, sergilenmek üzere 50 eser seçilecek. Sergilenmek üzere seçilen fotoğraflara 200 TL para ödülü ve başarı belgesinin takdim edileceği "Fotoğraflarla Aile" yarışması sonunda Bakanlık, ödül almayan ve sergilenmeyen fotoğraflardan uygun gördüklerinin kullanım haklarını da 100 TL karşılığında alacak.